Arama     
       ANASAYFA 
 
       DÜNYA ŞAMPİYONASI
      WRC
      J-WRC
      P-WRC
 
       TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
      Ralli
      Tırmanma
      Rallikros
      Mahalli
 
       AVRUPA ŞAMPİYONASI
 
       ULUSAL ŞAMPİYONALAR
DÜNYA ŞAMPİYONASI > J-WRC
Corsica JWRC'de Liderlik El Değiştirdi
Ekim 12, 2008 23:03

Martin Prokop, gün boyunca en büyük rakibi Pierre Campana üzerindeki zaman farkını arttırmak ile uğraştı. Citroen C2 S1600 süren Prokop, güne yerel sürücü Campana'nın arkasında başladı. Öğle servisinde Çek sürücü liderlikteki şansı kolaylaştı ve öğleden sonraki etaplarda çaylak sürücüyü neredeyse ezdi geçti.

Prokop, öğleden sonra gösterdiği performans ile izleyenleri etkilese de, Campana tüm yarışın konuşulan sürücüsü oldu. Kategorisindeki diğer sürücülere göre tecrübesi az olan Campana, ÖE10'da bir virajda kayarak  bankete vurdu. Bu olay dışında, hayatının en büyük yarışını çıkartmaya devam etti.

Prokop: "Bu öğleden sonra çok iyiydi. Sabah neden zaman zaman çıkaramadığımı bilmiyorum. Cidden çok hızlı gidiyordum ama saniyeler gelmek bilmiyordu. Öğleden sonra ise daha iyiydi." dedi. Prokop aslında Campana ile olan farkı Appricciaini-Coggia etabının tepe aşağı bölümünde, Citroen'in frenlerinin daha iyi olmasıyla kazandı.

Yarışı izleyenler sadece Campana hakkında konuşmazken, J-WRC şampiyon adayı Sebastien Ogier de akıllarından ırak değildi. Citroen sürücüsü tüm öğleden sonra sorun yaşamadı ve istikrarlı bir şekilde yükselerek hayatının en büyük anlarından birine doğru yaklaştı. "Biraz zaman alsa da artık otomobilin içinde daha rahatım. Halen yapılacak şeyler var, göreceğiz."

Bettega ise, Ogier'in tek JWRC savaşanı Aaron Burkart'ın önünde dördüncü sırada günü noktaladı.




Son Haberler

 2009 WRC’de 6 Subaru Yarışacak
 2008 IRC Şampiyonu Nicolas Vouilloz
 Rossi İngiltere Rallisi'nde Focus Kullanacak
 www.ralliturk.net Güncellendi
 Kocaeli Rallisi’nde Son Hazırlıklar Tamamlanıyor
 AGT Racing Team Kocaeli Rallisi'yle Sezonu Kapatıyor
 Volkan Işık Avrupa Üçüncüsü Oldu
 Luca Rossetti 2008 Avrupa Ralli Şampiyonu
 Pirelli Star Driver’da 4 Sürücü Yarış Dışı Kaldı
 İskoçya, 2009 IRC Takvimi'ne Dahil Oldu
 2009 İngiltere Ralli Şampiyonası Takvimi Açıklandı
 Selami Sezer 1 Mayıs Rallisi'nde Şanssızdı

© Copyright 2005-2007 Ralliturk.net       Powered by Murat Günarslan - info@ralliturk.net