You are here
Home > WORLD > ERC > Pirelli’nin Yıldız Pilotları Belirlendi

Pirelli’nin Yıldız Pilotları Belirlendi

Geçtiğimiz Cumartesi iki genç ralli yeteneği daha, Dünya Ralli Şampiyonası’nın vahşi doğasına girdi. Wlater Röhrl, Michel Mouton, Mario Isola, David Evans, Joao Passos ve Kevin Morris gibi isimlerin jürisini oluşturduğu seçmelerin sonunda Pirelli Yıldız Sürücüleri 18 yaşındaki tek katılımcı olan Çek Martin Semerad ve 22 yaşındaki Fin Jarkko Nikara oldu.

Bu iki çaylak gelecek sezon Pirelli ve FIA tarafından sağlanan Portekiz, İtalya, Yunanistan, Finlandiya, İspanya ve İngiltere’de bir Grup N otomobil ya da Süper 2000 sınıfındaki bir otomobil ile yarışacak.

Seçmelerin ilk günü yarışmacılarla jürinin görüşmesiyle geçti. Akşam ise Freistadt’daki fuar merkezinde takımların tanıtımı vardı. İkinci gün ise rallinin asıl konusu vardı – etaplar. Burada çaylaklar sürüş yetenekleri kadar jürinin onları seçmek için baktığı konulardan biri olan ne kadar risk alabileceklerini de gösterdiler. Yaklaşık 10.000 seyircinin izlediği seçmeler altı etaptan oluştu.

Bir toprak ve bir asfalt etabı üç kere geçmelerinin arından, jüri iki sürücüyü seçmekte zorlandı. Yapılan tartışmalar sonunda Martin Semerad ve Jarkko Nikara kazananlar olarak ilan edildi.

Jarkko Nikara: “Burada kendimi tanıtmak çok önemliydi. Ancak şimdi rahatladım ve çok mutluyum. Bu, benim hayalimdi. Gelecek sezon altı Dünya Ralli Şampiyonası rallisinde mücadele edeceğime halen inanamıyorum.”

Martin Semerad: “İnanılmaz. Hayatımın en güzel günü. Şimdi biliyorum ki hayaller gerçeğe dönüşebiliyor. Gelecek sezonun çok zor olacağını biliyorum. En önemlisi yeni tecrübe edinmek ve öğrenmek.”

Walter Röhrl kararı doğruluyor: “Jarkko’nun sürüşü konusunda bir problem yok. Diğer sürüücler konusunda ise karar vermekte zorlandık. Çek Cumhriyeti, İtalya ve İrlanda’dan gelen sürücüler arasında kaldık ve en genç olanını seçtik. Herkesin sorun çıkarmayacağı bir akrardı. Özel etap zamanları, onun seçilmesini sağlayan tek faktör değildi.”

HABER : SONER TAMER
www.cizgihaber.com

Bir cevap yazın

Top