You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Burcu Erenkul Bayanlar Şampiyonası İkincisi

Burcu Erenkul Bayanlar Şampiyonası İkincisi

İstanbul Motorsporları Kulubü – İSOK’un her yıl düzenlediği İstanbul Ralli Şampiyonası bu yıl da Castrol sponsorluğunda düzenlendi.  Şampiyonanın ilk ayağı 21 Aralık tarihinde Maslak’tan start aldı.
Bu yıl ilk kez Castrol İstanbul Rallisi’nde pilot koltuğunda start alan Burcu Burkut Erenkul, şampiyonayı Bayanlar Şampiyonası 2. olarak tamamlamayı başardı.

21 Aralıkta koşulan şampiyonanın ilk ayağında, pembe jantlarıyla ve pembe aynalarıyla dikkat çeken Burcu Burkut Erenkul ve Selay Kaya ikilisi, finişe kilometreler kala bir virajda askıda kalarak yarış dışı kalmışlardı ve şampiyonanın ilk ayağından puansız ayrılmışlardı.

11 Ocak da koşulan İstanbul Rallisi’nin ikinci ayağında mevsim şartlarının ağır olması nedeniyle  parkurun daha zorlu hale gelmesi araçları ve ekipleri zorladı. Erenkul ve Kaya ikilisi de bu ayakta araçlarını korumaya ve yarış bitirmeyi hedeflediler. Yarış sonunda şanzuman arızası yaşayan Burcu Burkut Erenkul ve Selay Kaya ikilisi zorda olsa araçlarını finishe getirmeyi başardılar. İleri vitese geçmeyen aracı geri vitesle servis alanına getiren ekip bayanlar klasmanında yarışı 2. sırada bitirdiler.

Şampiyonanın son ayağı ise 25 Ocak’ta yine aynı etaplarda koşuldu.  Puan durumlarının birbirine yakın olmasıyla tempolarını arttıran ekipler seyircilere güzel bir hafta sonu yaşattı. 11 Ocak’ta koşulan yarışta şanzuman arızası yaşayan ancak finişe gelen Erenkul-Kaya ikilisi bu yarışta da start aldılar ve tempolarını önceki ayaklara göre daha da arttırdılar. Zeminin kaygan olmasıyla araçların yolda durmakta zorlandığı yarışta bir çok ekip yarış dışı kalırken Burcu Burkut Erenkul ve Selay Kaya ikilisi finişe gelmeyi başardı. Yarışı bayanlar kategorisinde 1. sırada bitiren ekip şampiyonayı, ilk ayakta puan alamamaları nedeniyle  bayanlar kategorisinde 2. sırada tamamladılar.

“Maddi imkansızlıklar nedeniyle aracı kollamaya yönelik  start aldığım şampiyona benim için tecrübe edinmeye yönelik oldu. Karşılaştığımız mekanik sorunlar ve etapların kaygan oluşu bizi biraz zorlasa da güzel bir şampiyonayı geride bıraktık. Edindiğim tecrübeler benim ralli kariyerim için güzel bir başlangıç oldu, yeni sezonda imkanlarım dahilinde alacağım startlarda daha istikrarlı daha hızlı olmayı hedefliyorum. Bu şampiyonaya katılmamda emeği olan herkese çok teşekkür ederim” diyerek İstanbul Rallisi’ni değerlendiren Burcu imkan bulabilirse 2009 sezonunda da start almak istediğini belirtti.

Top