You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Cem Acar Rallilere Katılmaya Hazırlanıyor

Cem Acar Rallilere Katılmaya Hazırlanıyor

2007 ve 2008 Türkiye Tırmanma K4 Şampiyonu Cem Acar, yeni sezonda krize meydan okurcasına çifte kulvarda rekabete katılacağını söyledi. Acar, bir yandan kariyerinde hat-trik yapmak için yeni sezonda Renault Maxi Megane’ı ile tırmanma parkurlarındaki üstünlüğünü korumayı hedeflerken, diğer yandan da rallilerde yeni zaferler için start alacak.

EVO9 Arıyor

Cem Acar, ralli parkurlarını hedef belirlemesi ile  birlikte, 10 farklı yarış otomobilinin yer aldığı garajına şimdilerde bir Mitsubishi Lancer Evo 9 dahil etmek için yoğun arayışa girdi. Geçtiğimiz yıl, tırmanma şampiyonlarından Vedat Diker’den satın aldığı Mitsubishi Lancer Evo 6’yı, Ali Ersin’in atölyesinde ‘sıfırlatan’ Acar, ralli şampiyonasında iddialı olabilmek için ise son spec Evo 9 için hem içerden hem yurt dışından teklifler alıyor.

Tüm Rallilere Katılacak

Aynı zamanda ERC randevusu olan İstanbul Rallisi dahil, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın tüm rallilerinde start alacağını söyleyen Cem Acar, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda ilk 5’i hedeflediğini belirtti. Bu arada, Evo 9’una rallilerde servis hizmeti için ST Racing’i tercih edeceğini de açıklayan Acar, ST Racing’in sahibi Yusuf Aramacı ile olan eskilere dayalı dostluğundan dolayı bu tercihi yapacağını ifade etti. Öte yandan, Cem Acar, bir yandan araç diğer yandan da kopilot aramanın zorluğunu yaşadığını gizlemedi. Bugüne kadar katılığı tırmanma ve kroslarda kopilot gereksinimi duymayan Cem Acar, rallilerde kendisine yardımcılık yapacak kopilot için de bazı isimler belirlediğini ve görüşmeleri sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Pistten Vazgeçti

Acar, geçtiğimiz sezon sonuna doğru pistlere katılmak için görüş bildirmiş ve bazı pist yarışlarında gözlem yapmıştı. Ancak pistlerde beklediği ortamı bulamadığını belirten Acar, bu yüzden rallilere katılmaya karar kıldığını ifade etti. Öte yandan, Acar Racing’in Megane’ları, tırmanma şampiyonasında yine Cem Acar ve Kürşat Koçdağ tarafından kullanılacaklar. Acar’ın ‘şampiyon’luğa abone olan mavi Megane’ı, sezon öncesi Şaban Can’ın Cancar Servisi’nde son bakımlardan geçirildi. Geçtiğimiz sezonun son yarışı olan Şırlan tırmanmada kullanılan uzun ayna mahruti yerine, sezonun açılış yarışı olan Korkuteli (Antalya) için kısa ayna mahruti takılan Maxi Megane, rakipsiz olduğu K4’ün yanı sıra yine günün en iyi zaman kupası için de iddiasını koruyor olacak.

Top