You are here
Home > WORLD > ERC > Otomobil Sporlarında Talihsiz Haftasonu

Otomobil Sporlarında Talihsiz Haftasonu

Hafta sonu ralli ve Formula2 branşlarında yaşanan kazalar yarışlara gölge düşürdü. Hafta sonunun ilk üzücü haberi Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) beşinci ayağı olan ve 17-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Bulgaristan Rallisi’nden geldi.

Rallinin son günü SS7’de yaşanan kazada Peugeot 207 S2000 otomobilleriyle 10 kapı numarası ile yarışan Brian Lavio – Flavio Guglielmini yol dışına çıkarak bir ağaca sağ taraftan çarptılar. İtalyan co-pilot Guglielmini olay yerinde hayatını kaybederken, İsviçreli pilot Lavio hastaneye kaldırıldı. Lavio’nun hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Bulgaristan Rallisi görevlilerince yapılan açıklamada kazanın olduğu sırada etapta üç aracın bulunduğu ve onların hemen ardından ambulansın ve FIV aracının kaza yerine hareket ettiği belirtildi. Kazadan hemen sonra diğer takımların SS7 için startı durduruldu ve Bulgaristan Rallisi’nin resmi olarak iptal edildiği açıklandı.

Aynı gün yaşanan bir diğer talihsiz kaza haberi ise İngiltere’nin Brands Hatch pistinde koşulan F2 yarışından geldi. Henry Surtees F2’de yaşanan kazada hayatını kaybetti.

1964 Formula 1 Dünya Şampiyonu John Surtees’in oğlu Henry Surtees, Pazar günü F2 serisinin ikinci yarışında yaşanan talihsiz kazada hayatını kaybetti. Brands Hatch’de koşulan F2 yarışlarında, spin atarak duvara çarpan Jack Clarke’ın aracından fırlayan lastik 18 yaşındaki Henry Surtees’in kafasına çarptı. Çarpmanın etkisiyle bilinci kapanan Surtees bariyerlere çarparak durabildi. Derhal olarak hastaneye kaldırılan Henry Surtees, başına aldığı darbeden dolayı hayatını kaybetti.

Top