You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Sanaldan Gerçeğe Adım Adım

Sanaldan Gerçeğe Adım Adım

Türkiye’nin tek internet ralli şampiyonası olan Castrol Rallivideo İnternet Ralli Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor. “Sanaldan gerçeğe” sloganıyla Rallivideo.com tarafından organize edilen ve ilk 6 yarışı geride kalan internet şampiyonasında yarışmacılar sezon sonundaki büyük ödül için yarışıyor. 12 yarıştan oluşan serüvenin sonunda şampiyonluğa ulaşan yarışmacı gerçek bir yarışta gerçek bir ralli otomobiliyle mücadele edecek.

Sezonun ilk yarısının sonuna geldiğimizde şampiyona lideri, geçtiğimiz sene büyük ödülün sahibi olan Pingu Rally Team pilotu Necmi Habudak oldu. Subaru Impreza WRC ile yarışan Hasbudak sadece bir tek yarışı birinci sırada tamamlasa da tüm yarışları kürsüde bitirmesi ve topladığı 100 puan ona bu başarıyı getirdi.

Hasbudak ilk 6 yarış sonunda zirvede yer alsa da sezona damgasını vuran isim Team Bornova adına Subaru Impreza WRC ile yarışan Sinan Topaloğlu oldu. 6 yarışın 5’ini açık ara farklarla kazanan Sinan sezonun ilk yarışında yarış dışı kalması sebebiyle şampiyonada ikinci sırada yer aldı. Herkesi şoke eden bir tempoda sezonu sürdüren Topaloğlu 97 puanla Necmi Hasbudak’ın en yakın takipçisi olarak sezona devam ediyor. Sinan aynı zamanda gençler şampiyonasında da zirvede yer alıyor.

Kürsünün son basamağında ise istikrarıyla dikkat çeken bir başka Team Bornova pilotu Onur Kula yer aldı. Skoda  Fabia S2000’le mücadele eden Onur Kula tüm yarışları üst sıralarda tamamlayarak, kendinden daha güçlü otomobillerle yarışan rakiplerini geride bırakarak genel klasmanda üçüncü sırada yer aldı. Onur Kula aynı zamanda N4 sınıfında da açık ara farkla birinci sırada yer alıyor.

Şampiyonada en çok rağbet gören sınıflardan biri olan A6 sınıfında ise kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. Fiat Punto S1600 ile yarışan Autobot Rally Team pilotu Burak Temizsoy ilk 5 yarış boyunca bu sınıfta liderlikte yer alırken son yarışı tamamlayamaması sonucunda sınıf birinciliği Citroen C2 S1600 ile yarışan bir başka Team Bornova pilotu Ozan Baş’a geçmiş oldu.

A5 sınıfındaki 106’sı ile Ali Doğan bu sınıfta liderlikte yer alırken kullanması zor olan güçlü önden çekerlerin yer aldığı A7 sınıfında Onur Sırımoğlu ilk sırada yer alıyor.

Takımlar birinciliğinde ise tüm sınıflarda birinci sırada yer alan Team Bornova açık ara farkla birinci sırada yer alırken Tepeyle Sol 7 Racing Team ikinci ve yoğun iş temposu nedeniyle yarışlara katılmakta güçlük çeken as pilotu olmadan şampiyonada yer alan Autobot Rally Team üçüncü sırada yer aldı.

Castrol Rallivideo İnternet Ralli Şampiyonası’nda kalan 6 yarış yine heyecanlı anlar yaratacak ve bir yarışmacıyı sezon sonunda sanal alemlerden gerçek yarışlara transfer edecek.

Top