You are here
Home > WORLD > PWRC > Juho Hanninen Finlandiya’da İddialı

Juho Hanninen Finlandiya’da İddialı

Skoda Fabrika sürücüsü Juho Hänninen, önemli Fin düellosunda Formula 1 Dünya Şampiyonu Kimi Räikkönen’e karşı BRR’ye güveniyor. Dünya Ralli Şampiyonası’nın dokuzuncu ayağı Neste Oil Finlandiya Rallisi’nde bu hafta sonu heyecan doruğa çıkacak. Bir taraftan WRC’nin dinamik ve dramatik mücadelesi sürerken diğer taraftan iki Finli pilotun Grup N’deki mücadeleleri nefes kesecek. Bu iki pilottan biri Fiat Grande Punto S2000 ile yarışacak olan F1 Dünya Ralli Şampiyonu  Kimi Raikkönen ve diğeri de IRC Rusya Rallisi’nden galip ayrılan Juho Hanninen’den başkası değil. Hanninen kendi evindeki yarışta Red Bull Ralli Takımı ile yarşırken , Raimund Baumschlager’in takım patronluğunu yaptığı Avusturyalı BRR ekibinin servisine güveniyor. Juho Hänninen – Mikko Markkula (FIN) – Skoda Fabia S2000 – ekibi Skoda Fabrika Takımı olarak genelde Fabia S2000 ile yarışıyorlar. Fakat bu yarışın Çeklerin takviminde yer bulmaması Hanninen’i kendi evinde yarışma isteğinden alıkoyamadı ve Hanninen kendi çabalarıyla takım, sponsor arayışlarına girdi ve sonuç olarak bu arayış  Red Bull Ralli Takımı ve BRR’nin ortaklığı ile son buldu.

Juho Hanninen ; ‘’ Bu takımın daha önceleri de ne kadar profesyonelce çalıştığını bilen bir kişi olarak kendi evimde Red Bull Ralli Takımı ile yarışma fırsatı bulmak sadece benim için değil aynı zamanda takım ve hayranlarım için de önemli ve iyi bir şey. Yarışta seyircilerin de bu düelloya tanıklık etmeleri kendilerini sevindiriyor.

Bu konuyla ilgili kulağına gelen haberleri duyunca Hanninen’in yüzünde gülücükler beliriyor ve ekliyor ; ‘’ Kimi’nin ne kadar hızlı olabileceğini bekleyelim ve görelim. Benim ralli tecrübem daha fazla. İşte bu yüzden daha hızlı olabileceğimi düşünüyorum. Hedefim geçen sene de olduğu gibi sınıfımda birinciliği elde etmek.

Takım patronu Raimond Baumschlager ; ‘’ Juho’yu çok iyi tanırım. Daha önceleri Skoda için birlikte çok test sürüşü yaptık. Bunun ötesinde geçtiğimiz sene yarışan en korkusuz yarışçıydı. Çok kuvvetli, tipik bir Finli. Özel hayatındaki sessizliği aracın içinde agresifliğe dönüyor ve kendini sadece kazanmaya odaklıyor. Bu yarışta olmanın benim için en önemli tarafı tabiiki de hem yarışın prestiji hem de  son Galler yarışı öncesinde bir çok değişik şey deneyebilme şansını yakalamamız.’’

Finlandiya Ralli’si 30 Temmuz akşamı saat 7’de ilk özel etapla başlayacak ve Cuma , Cumartesi günleri dokuzar özel etap geçildikten sonra Pazar günü de 4 etap geçilerek sona erecek.

HABER : GÖKHAN ERCİŞ

Top