You are here
Home > WORLD > IRC > Barum’da Rekor Kayıt

Barum’da Rekor Kayıt

21–23 Ağustos tarihlerindeki ralliye yeni bir rekor olan 25 Süper 2000 dahil toplam 119 araç kayıt yaptırdı. Kayıt listesinin başında Skoda takımından Juho Hanninen ve yerel kahraman Jan Kopecky var. IRC pilotlar sıralamasında 2. sırada yer alan Kopecky, bu hafta sonu Çek seyircilerin kendisine ve Skoda’ya verdiği destekle şampiyonadaki yerini güçlendirmek istiyor.

Bir önceki yarış olan Madeira’da genel klasman birincisi olan Giandomenico Basso yine Abarth takımının birinci pilotu, Madeira’da yaptığı kazaya kadar başarılı bir performans sergileyen Luca Rosetti’de Abarth takımında start alacak. Basso’nun son yarışta aldığı puanlarla Kopecky ile birlikte liderlik mücadelesinde yer alması İtalyan ekip için önemli bir motivasyon kaynağı.

Peugeot ekibinde mevcut şampiyona lideri Kris Meeke ve sezon içerisinde liderliğe yükselmiş olan Freddy Loix ve geçen yılın IRC şampiyonu Nicolas Vouilloz bulunuyor. Şampiyonada üst sıralarda yer alan bu üçlüye bu yarışta BFGoodrich Drivers takımı adına yarışacak olan yeni J-WRC şampiyonu Martin Prokop Peugeot 207 S2000 ile eşlik edecek.

Bir IRC yarışında ilk kez iki Proton Satria Neo S2000 start alacak. Protonun direksiyonunda görmeye alıştığımız Guy Wilks’e ikinci araçta Fransız Bryan Bouffier eşlik ediyor.

RalliArt takımında ise kendini kanıtlamış olan Evo IX ile Franz Wittmann ve Evo X ile Ypres Rallide asfalt üzerinde etkileyici bir performans sergileyen Hollandalı Jasper van del Heuvel start alacak.

Süper2000 sınıfında çok sayıda bireysel kayıt olması bu sınıfın uluslar arası platformda boy göstermek isteyen takım ve pilotlar açısından ulaşılabilir olduğunu gösteriyor. Eski WRC pilotu Çek Roman Kresta bireysel kayıt yaptıran 5 Peugeot 207 S2000’den birini kullanacak. Halen WRC’ de yarışan Evgeny Novikov ise Skoda Fabia S2000 ile start alacak.

Abarth ekibi dışındaki 4 Grande Puntoda eski IRC 2 çeker şampiyonu İtalyan pilot Marco Cavigioli, Polonyalı Grzegorz Grzyb ve yerel katılımcılar Jaroslav Orsak ile Jaromir Tarabus’u izleyebileceğiz.

İki çeker kategorisinde Peugeot, Abarth ve Skodalarla mücadele edecek olan dört Honda Civic Type R’ın olduğu yarışı bu kategoride sezonun en çekişmeli IRC yarışı olmaya aday.

HABER : OZAN YAZICI

Top