You are here
Home > WORLD > JWRC > J-WRC Şampiyonu Prokop Yükselme Peşinde

J-WRC Şampiyonu Prokop Yükselme Peşinde

Geçtiğimiz hafta Junior-WRC şampiyonluğunu garantileyen Martin Prokop bu başarısını yükselmek için bir adım olarak kullanmak istiyor. 2 çeker 1600cc otomobille geçirdiği dört sezon ve Production WRC kategorisinde aldığı başarılardan sonra Prokop’un en büyük isteği bir WRC –tercihen Citroen- kullanmak. Ancak 26 yaşındaki pilot 2010 yılında bir Süper 2000’le de yarışabileceğini söylüyor. Ayrıca Junior ve Production kategorileriyle ilgili imkanları da değerlendiriyor.

Prokop; “Takımımın Super 1600 ve P-WRC otomobilleri var, dolayısıyla en kolayı bu kategorilerden birinde devam etmek. Ancak herkes biliyor ki artık bir ilerleme kaydetmemiz lazım. Bence bu bir Süper 2000 veya WRC, ama bu çok büyük bir adım! Bu sezon mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeyi hedeflemiştik ve Ağustos’ta şampiyonluğu garantiledik ve açıkçası şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz. Aslında FIA Motorsporları Konseyi!nin WRC ve Süper 2000’lerle ilgili alacağı kararı öğrenmeden hareket etmek de mümkün değil. Eğer WRC için bütçemiz yeterli Süper 2000 olabilir. Ancak FIA kararını açıklamadan bir Süper 2000’e yatırım yapmak ne kadar mantıklı olur bilmiyorum.” dedi.

Şampiyonluğa Citroen C2 ile ulaşan Prokop önümüzdeki yıl tercihen bir C4 WRC kullanmak istediğini ancak bütçe imkanları dahilinde herhangi bir WRC otomobile de hayır diyemeyeceğini belirtti.

HABER : OZAN YAZICI

Top