You are here
Home > WORLD > PWRC > Pirelli Avrupa Yıldız Sürücü Elemeleri Bu Haftasonu

Pirelli Avrupa Yıldız Sürücü Elemeleri Bu Haftasonu

Önümüzdeki haftasonu Pirelli’nin iki yıldız sürücüsünü belirlemek adına düzenlediği ilk elemeler 2008’den sonra ikinci kez start alıyor. Bu iki yıldız sürücü 2010 yılında Avrupa dışından de seçilecek üç yıldız sürücü ile beraber FIA WRC Dünya Ralli Şampiyonası’nda Grup N araçlarla yarışma fırsatını bulacaklar.

Haftasonundaki organizasyon geçen yılda olduğu gibi Avusturya’da Freistadt’ta Mühlviertel Ralli Organizasyonu tarafından düzenlenecek. 18 ve 19 Eylül tarihlerindeki bu organizasyonda aday sürücüler hem asfalt hem toprak zeminde iki etap geçecekler. Ama sadece sürüş yetenekleri değil, aynı zamanda fiziksel durumları, kondisyonları ve özellikle medya ile kurdukları ilişkiler dahi seçilmelerinde etken faktörler olacak.
 
Daha önce İtalya , Hırvatistan , Bulgaristan ve Finlandiya’da eleme turlarına katılmış 17 sürücü adayı arasından belirlenecek yıldız sürücüler için jüri üyeleri arasında Petter Solberg, Markku Alen, Paul Hembery, Timo Jouhki, Anthony Peacock and Joao Passos gibi ralli sporunun duayenleri pilot , medya mensubu, organizatör ve menajerler var.
 
Haber : Gökhan ERCİŞ

Top