You are here
Home > WORLD > WRC > Solberg 2010 İçin Çalışıyor

Solberg 2010 İçin Çalışıyor

Norveçli pilot Petter Solberg gelecek sezon için C4 WRC ile yarışmaya yakın görünüyor. 2003 yılında Subaru ile şampiyonluk yaşayan Solberg bu sezonun büyük bir kısmını Xsara WRC ile takip ettikten sonar sezonun son iki yarışına Citroen Junior Team adına C4 WRC ile katıldı.

2010 sezonuna da fabrika desteği olmadan, kendi imkanlarıyla katılmaya karar veren Solberg bu kez Ford Focus RS WRC veya Citroen C4 WRC gibi güncel bir otomobil ile yarışmayı düşünüyordu.

Bütçe çalışmalarını büyük oranda tamamladığını ve harcamalarını C4’e yapmayı düşündüğünü belirten Solberg; “ Tüm çaban sezon bütçesinin geri kalanını bulabilmek için. Citroen şu an bana en iyi teklifi sunmuş durumda. Ancak henüz kesin kararımı vermedim. Bu daha çok markanın bana vereceği desteğe bağlı. Ford’un bana daha çok yardımcı olacağını düşünüyordum ancak şu an Citroen’e daha yakın durumdayım.” şeklindeki bir açıklama yaptı.

Solberg ayrıca Raikkonen’le birlikte Red Bull destekli Citroen Junior Team adına yarışacağı söylentisini yalanlarken. Yine Petter Solberg World Rally Team çatısı altında yarışacağını vurguladı. Solberg “Raikkonen Junior Team pilotu olabilir ancak ben kendi takımımla yarışacağım” dedi.

 Haber: Ozan Emre YAZICI

Top