You are here
Home > WORLD > WRC > Pirelli Lastiklerinin Sağlamlığını Kanıtladı

Pirelli Lastiklerinin Sağlamlığını Kanıtladı

Dünya Ralli Şampiyonası´nın tek lastik sağlayıcısı Pirelli, bu sene parkurlarda kullanılan 9.000 lastikten sadece 19 tanesinin ´gerçekten´ patladığını açıkladı.

Firmanın ralli müdürü Mario Isola, bu sıra dışı başarı nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek, lastiğin patlamasını engelleyen mousse sisteminin 2008´de yasaklanmasının ardından takımların endişelerinin ortadan kalktığına inandığını söyledi.

“Sanırım bu sene harika bir sonuç elde ettik. Lastik sağlayıcı olarak geçirdiğimiz ilk senede (2008) lastik patlamaları ve mousse gibi patlama önleyici sistemlerin yasaklanması, takımlarda ciddi endişeler doğurmuştu. Şu anda, iki sene sonra böyle bir endişenin kalmadığını söyleyebilirim.”

Bu istatistiğe rallilerin ardından WRC ve P-WRC pilotları tarafından kullanılan tüm lastiklerin incelenmesiyle ulaşıldı. Patlayan lastik sayısının içine yanak ve desen kısmındaki kesiklerle, belirlenemeyen sebeplerle patlayan lastikler de dahil edildi. Ancak hatalı siboplar, kırılan jantlar ya da janttan sıyrılma sonucunda patlayan lastikler, bu rakama dahil değil.

Top