You are here
Home > TURKEY > Mahalli > İstanbul Böyle Ralli Görmedi

İstanbul Böyle Ralli Görmedi

Bugün koşulan Castrol İstanbul Rallisi’nin final yarışında müthiş bir mücadele yaşandı. Havanın yağışsız olmasından yararlanarak iyice hızlanan pilotlar, etaplarda heyecanı doruğa çıkartarak ralliseverlere eşsiz bir ralli keyfi yaşattılar.

Şampiyonanın son yarışında Mustafa Söylemez ve co-pilotu Cem Bakançocukları salise farkla Güven Bostancı ve Çağla Bostancı ekibinin önüne geçmeyi başardı ve birinci oldu. İlk ayakta da birinci olan Söylemez ve Bakançocukları, tüm şampiyona boyunca hırslı atakları ve başarılı pilotajlarıyla rakiplerine zorlu anlar yaşattı; ekip bu yılki şampiyonadan zaferle çıkmayı başardı. 

Castrol’ün sponsorluğunda düzenlenen 2009 Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’nın 10 Ocak Pazar günü koşulan final etabının galibi Mitsubishi Lancer Evo 9 ile yarışan Mustafa Söylemez ve co-pilotu Cem Bakançocukları oldu.

Saliselik farklarla finişi gören otomobiller ralliseverlere eşsiz bir ralli heyecanı yaşattılar. Bu yıl Şile civarındaki etaplarda koşulan ve yağışsız bir havada geçen yarışta hız da doruğa çıkınca Castrol Seyirci Alanı unutulmaz görüntülere sahne oldu.

İkinci yarıştan zaferle çıkan iddialı pilot Güven Bostancı, eşi Çağla Bostancı ile start aldığı şampiyonanın finalinde ise birinciliği kıl payı farkla Söylemez’e kaptırdı. Deneyimli çift bu yılki Şampiyonadan ikincilikle ayrılırken, Çağla Bostancı da bayanlar co-pilot şampiyonu oldu.

Neredeyse başa baş şekilde finiş göre Alparslan Çukurova- Burçin Korkmaz ekibi ile Menderes Okur- Aras Dinçer ikilisi bu yıl çok başarılı bir performans sergiledi; üçüncülüğü ise bir salise farkla Çukurova – Korkmaz ekibi elde etti. Son yarışı dördüncü sırada bitiren Menderes Okur, puan farkıyla bu yılki şampiyonada üçüncülük kupasının sahibi oldu.

Bu yıl rekor sayıda aracın katılımıyla gerçekleşen Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’nda bayan pilotlar da ağırlıktaydı. Bu yılın Bayanlar Şampiyonluğunu ise Serpil Pak kazandı.

Ralliseverlerin son derece keyifli ve heyecanlı geçişlere tanık olduğu bu yılki şampiyonanın üçüncü ayağına 44 araç kayıt yaptırırken, bugünkü zorlu mücadeleyi 25 otomobil tamamlayabildi. Şampiyonanın Gençler Kupası’nı Castrol Ford Team Türkiye pilotu Orhan Avcıoğlu kazandı. Genel Klasmanda beşinci sıraya yerleşen Orhan Avcıoğlu, co-pilotu Burak Akçay ile tüm şampiyona boyunca başarılı bir performans sergiledi. 

Rallilere ilgi duyanların kendilerini geliştirebilmeleri ve otomobil sporlarına yeni yeteneklerin kazandırılabilmesi amacıyla tüm amatör yarışçılara açık olan İstanbul Ralli Şampiyonası, Castrol’ün sponsorluğunda İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (ISOK) tarafından organize ediliyor.

Castrol İstanbul Rallisi’nin üçüncü ayağında ilk 5… / 10 Ocak 2010
1.     Mustafa Söylemez – Cem Bakançocukları           Mitsubishi Lancer Evo 9
2.     Güven Bostancı – Çağla Bostancı                       Mitsubishi Lancer Evo 9
3.     Alpaslan Çukurova – Burçin Korkmaz                 Mitsubishi Lancer Evo 9
4.     Menderes Okur – Aras Dinçer                             Mitsubishi Lancer Evo 9
5.     Orhan Avcıoğlu – Burak Akçay                           Ford Fiesta ST

Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’nda ilk üç kupanın sahipleri

Mustafa Söylemez – Cem Bakançocukları                     
Güven Bostancı – Çağla Bostancı                                
Menderes Okur – Aras Dinçer

Top