You are here
Home > WORLD > PWRC > İsveç’te PWRC ve SWRC

İsveç’te PWRC ve SWRC

Dünya Ralli Şampiyonası’nın destek serileri olan S-WRC (Süper 2000) ve P-WRC (Seri üretim otomobiller) serileri, şampiyonanın açılış yarışı olan İsveç Rallisi’yle beraber sezona start verdi.

İsveçli sürücü P-G Andersson ve yardımcı sürücüsü Anders Fredriksson yeni Skoda Fabia ile Süper 2000 Dünya Ralli Şampiyonasının ilk yarışını 47.3 saniye farkla kazanarak rahat bir birincilik elde etti.

Podyumun ikinci basamağına Ford Fiesta’sıyla beraber Fin sürücü Janne Tuohino çıkarken, aynı otomobille mücadele eden Martin Prokop podyumun son basamağına çıkan isim oldu.

Birinci günü kendi klasmanında yarışan diğer sürücülerin 59.2 saniye önünde tamamlarken, ikinci ve üçüncü günler de Tuohino, Prokop ve bu yıl S-WRC’de mücadele eden en genç sürücü Evyind Brynildsen de etap birinciliklerine uzandı.

Subaru Impreza ile mücadele eden bir diğer İsveçli sürücü Patrik Flodin ve Göran Bergsten ikilisi de starttan finişe liderlik ettikleri 2010 FIA Seri Üretim Otomobiller Dünya Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışını kazandılar.

Subaru ile yarışan Norveçli sürücü Anders Gröndal liderin 1 dakika 13 saniye gerisinde, yarışı üçüncü sırada bitiren Armindo Araújo’nun 3 dakika 51 saniye önünde rahat bir ikincilik aldı.

Gröndal’ın yaşadığı bir dizi problem, Patrick’in galibiyete uzanmasında işini kolaylatırdı. Özel Etap 3’te Gröndal öndeki otomobili yakalayıp zaman kaybetti. Özel etap 7’de de farlarını kaybedince, etabı ışıksız olarak tamamladı. Ayrıca ikinci gündeki Floadin’i ısrarlı takibi ha yapıp kar banketine çarpmasına sebep oldu. Motor havalandırması kar dolan sürücünün motor performansı sınırlandı. Üçüncü gün Gröndal Flodin’in, liderliğinden 6 saniye çalsa da, bu süre ona yetişmesi yeterli olmadı.

KAYNAK : www.rallyofturkey.org

Top