You are here
Home > WORLD > WRC > WRC’den Sanal Ataklar

WRC’den Sanal Ataklar

Bugün açıklanan yeni bir çalışma sayesinde, ilerleyen zamanlarda Dünya Ralli Şampiyonası’nın bilgisayar oyunlarında GPS (Küresel Belirleme Sistemi) sayesinde profesyonellere karşı yarışabileceğiz.

WRC Destekçisi North One Sport’un yayınladığı fizibilite çalışmasında yer aldığı üzere yeni bir interaktif oyun konsepti oluşturulacağı ve bunun için oyun programlama ve pozisyonlama dalında başarılı iki firma olan iOpener ve Black Bean Games firmaları ile çalışılacağı açıklandı.

Firmalar, Dünya Ralli Şampiyonası’nda mücadele eden araçlardan elde edecekleri telemetri ve pozisyon bilgilerini geliştirerek oyunculuk sektörüne daha realist bir bakış açısı kazandıracaklar. North One Sport CEO’su Simon Long “Bu çalışma bizi hedefimize bir adım daha yakınlaştıracak ve Dünyanın dört bir yanındaki WRC hayranlarının heyecana dahil olmasını sağlayacak. Internet kullanımı sayesinde dünyanın en başarılı pilotlarıyla aynı etaplarda yarışabilecekler. Eğer testleri başarıyla tamamlarsak, yakın gelecekte ilk sanal ralli şampiyonumuzu ödüllendirebiliriz.” dedi.

Haber : Efe ERSOY

Top