You are here
Home > WORLD > WRC > Loeb ve Hirvonen Rekabeti Kıtaları Aşıyor

Loeb ve Hirvonen Rekabeti Kıtaları Aşıyor

Son FIA Dünya Ralli Şampiyonu Loeb ve ezeli rakibi Hirvonen’in nefes kesen galibiyet mücadelesi bu haftasonu, Dünya Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan Meksika Rallisi’nde devam edecek.

Rallinin sembolik startı 4 Mart Perşembe akşamı Guanajuato’da olacak. Özel etap heyecanı ise cumadan pazara üç gün boyunca Leon’un kuzey ve doğusunda devam edip, yarış pazar günü saat 13.00’da sona erecek.

354.86 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 858 kilometre uzunluğundaki rallinin ikinci ve altıncı özel etabı olan Ortega etabı deniz seviyesinden 2.737 metre yüksekliğiyle bu sezon WRC’nin ulaştığı en büyük yükselti olacak.

Meksika’nın denizden yüksekliği otomobillerin motor performansı üzerinde önemli rol oynayacak. Oksijen azlığından dolayı otomobillerin maksimum sürate ulaşmaları daha uzun sürerken özellikle tırmanma bölümlerinde pilotlar doğru yarış çizgisini bulmaya gayret edecekler. Çünkü yapılacak bir hata motor devrinin düşmesine ve otomobilin diğer rallilere kıyasla daha fazla zaman kaybetmeleri anlamına geliyor. Otomobil performansının olduğu kadar coğrafi koşulların da etken olarak hesaba katılması gereken Meksika Rallisi’nde heyecan doruğa çıkacak.

Fransız Loeb’un Meksika’daki hedefi, 55’inci WRC galibiyetinin yanı sıra bu sezonun ilk zaferini elde etmek olacak. Fin pilot Hirvonen ise sezonun açılış yarışı İsveç Rallisi’nin ardından üst üste ikinci galibiyeti elde edip hem markalar hem de sürücüler klasmanındaki liderliğini pekiştirmeye çalışacak.

Hirvonen rallinin merkezini oluşturan Leon kasabasına ikinci sıradaki Loeb’un yedi puan önünde geldi. Fin pilot İsveç Rallisi’nde hiç de yabancı olmadığı karlı zeminde çarpıcı bir galibiyet elde etmişti. Ancak Meksika’nın toprak zeminli etapları Fin pilotun muhtemel 13’üncü galibiyeti önündeki tüm kartların ortada olması anlamına geliyor.

Loeb, Citroen C4 ile beş yılda dördüncü Meksika Rallisi galibiyetini elde edip Ford’un 10 puan gerisindeki takımı Citroen’i yeniden zirveye taşımak için takım arkadaşı Dani Sordo’nun desteğine ihtiyaç duyacak.

İsveç’te podyumun son basamağına çıkmayı başaran 24 yaşındaki Jari-Matti Latvala Meksika’ya sezona yaptığı iyi başlangıcın moraliyle gelirken bu yıl ki yarış Latvala’nın Meksika’daki dördüncü startı olacak.

Citroen Junior Team pilotu Sebastien Ogier İsveç’ten beşinci olarak iyi bir dereceyle ayrılmıştı. Öte yandan iki yıl önceki kariyerinin ilk WRC yarışında J-WRC kategorisinde Citroen C2 ile galibiyete uzanmıştı.

Ogier’in takım arkadaşı ve eski F1 Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen İsveç’te kar banketine çarpıp 26 dakika süre kaybederek yarıştan puansız ayrılmıştı. Öte yandan Fin pilot sırt ağrıları nedeniyle Meksika’daki testlere de katılamadı. Raikkonen’in toprak etaplardaki performansı ise bu haftasonunun en büyük soru işaretlerinden birisi olacak.

Henning Solberg ve Matthew Wilson ikilisi Stobart M-Sport Ford Rally Team için Ford Focus RS WRC 08’lerle, eski şampiyon Petter Solberg ise kendi takımı adına, C4 WRC ile puan kovalayacak. Arjantinli Federico Villagra ise öncelikli sürücülerin sonuncusu olarak Meksika’da start alacak.

Amerikalı şovmen pilot pilot Ken Block da Monster World Rally Team ile ilk kez bir WRC yarışına katılacak. Bu start aynı zamanda Block’u, WRC’de mücadele eden ilk Amerikalı pilot olarak tarihe yazdıracak. Bunun yanında eski Champ Car şampiyonlarından Michel Jourdain ve deneyimli Meksikalı sürücü Ricardo Trivino’da bu haftasonu start alacak isimler arasında.

WRC’nin yanında Meksika Rallisi S-WRC ve P-WRC’nin de ikinci ayaklarına ev sahipliği yapacak.

KAYNAK : www.rallyofturkey.org

Top