You are here
Home > WORLD > WRC > Burcu Türkiye Rallisi’ni Değerlendirdi

Burcu Türkiye Rallisi’ni Değerlendirdi

Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 6. Türkiye Rallisi’ni genel klasmanda 12. sırada bitirerek Türk ekipleri arasında en iyi dereceyi elde eden Peugeot Spor Türkiye takımı pilotu Burcu Çetinkaya, kendileri adına başarılı bir yarış geçtiğini söyledi.

Yeni takımı Peugeot Sport Türkiye adına yardımcı pilotu Çiçek Güney ile birlikte Kıtalararası Ralli Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Burcu Çetinkaya, ilk sınavlarını WRC Türkiye Rallisi’nde verdiklerini aktararak, ”Bizim için inanılmaz bir test oldu. İyi bir başlangıç yaptık ve çok şey öğrendik” dedi.

IRC’de ilk yarışlarına 4-6 Haziran’da İtalya’da yapılacak Sardunya Rallisi’nde çıkacaklarını hatırlatan Burcu Çetinkaya, ”Şu an IRC’ye hazırız ve bizim için en önemlisi de o. Kendi evimizde gerçekleştirilen WRC Türkiye Rallisi’nde Türk ekipleri içindeki en iyi dereceyi elde ettik. Ayrıca otomobilimiz çok iyiydi ve biz de aracımıza alıştık. Yarış çok iyiydi, insanların ilgisi güzeldi, her açıdan da bizim için başarılı oldu” ifadelerini kullandı.

WRC Türkiye Rallisi’ni değerlendiren Burcu Çetinkaya, organizasyona övgülerde bulunurken, yarışın İstanbul’da yapılmaya devam edilmesi temennisinde bulundu. Burcu Çetinkaya, WRC Türkiye Rallisi için ”Çok güzel bir ralliydi ve inşallah İstanbul’da olmaya devam eder” derken, bazı etapların toprak ve asfalt karışık olmasının hoşuna gitmediğine değindi. Karma etapları hiç sevmediğini dile getiren Çetinkaya, ”Bence bunu yarışta olan kimse de sevmedi. Asfalt etabın toprak yarışta ne işi var, çok saçma. İstanbul’da çok rahat toprak etap bulunabilir. Benim tek sevmediğim bölüm buydu. Çok gereksiz 15 kilometrelik bir asfalt vardı. Niye vardı anlamadım. Çok saçmaydı” diye konuştu.

WRC Türkiye Rallisi organizasyonuna ise övgüler yağdıran Burcu Çetinkaya, ”Organizasyon dört dörtlük oldu. Bence son 10 yıldır Türkiye’de yapılan en iyi organizasyondu ve çok başarılıydı” dedi.

Başarılı sürücü, Sardunya Rallisi ile birlikte başlayacakları IRC mücadeleleri için de, ”IRC’de ilk hedefimiz puan almak. Orası rekabetin çok yüksek olduğu bir yer. Ne olacağını göreceğiz ve elimizden gelenin en iyisini  yapacağız” şeklinde konuştu.

Top