You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Özer Gençler Birincisi

Özer Gençler Birincisi

Avrupa Ralli Şampiyonası’na dahil Boğaziçi Rallisi’nde 6 ekiple mücadele eden Bonus Parkur Racing, Özen Özer ile “Genç Sürücüler Birinciliği”ni kazanırken, Ercan Kazaz Türk sürücüler klasmanında üçüncülüğü, şampiyona lideri Burak Çukurova ise dördüncülüğü elde etti. Kemal Gamgam da historic klasmanı birincisi olarak şampiyonada liderliğe yükseldi…

Avrupa Ralli Şampiyonası’na dahil Boğaziçi Rallisi 23-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi. İtalyan Luca Rosetti’nin birinciliği ile sonuçlanan rallide 4 ülkeden toplam 48 pilot start aldı. Aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası’na da puan veren organizasyona 6 ekiple katılan Bonus Parkur Racing takımı, Özen Özer-Bora Arabacı ile “Genç Sürücüler Birinciliği”ni kazanırken, tecrübeli ekip Ercan Kazaz-Serdar Kurbanzade Türk sürücüler klasmanında üçüncülüğü, şampiyona lideri Burak Çukurova-Aykan Alakoç ise dördüncülüğü elde etti. Mitsubishi Lancer Evo IX ile ilk kez start alan 22 yaşındaki genç pilot Özen Özer, bu yarıştan elde ettiği puanlarla “Genç Sürücüler Birinciliği”nde liderliğe yükseldi.

İlk gün yoldan çıkarak süspansiyona hasar veren ve bu nedenle yarışa devam edemeyen Bonus Parkur Racing’den Fatih Kara-Bilge Ayan ise, ilk kez bir Türk pilot tarafından kullanılan JRM Group destekli Mitsubishi Lancer EVO X otomobillerini test amaçlı klasman dışı devam ettikleri rallide, başarılı etap zamanları ile dikkat çekti. İkinci gün Hallı-1 özel etabında en iyi zamanı kaydederek rallide “en iyi zamanı yapan ilk Türk ekip” olan Kara, “Bu sezon yarıştığımız Evo IX’a göre çok daha başarılı süspansiyon ve fren sistemine sahip olan Evo X’a kısa sürede uyum sağladığımızı düşünüyoruz. Daha geniş bir otomobil olması nedeni ile daha farklı bir kullanım stiline sahip olan otomobilimizle, genel klasman ilk 5 içerisinde etap zamanları kaydetmiş olmamız ne kadar başarılı bir araç olduğunu zaten kanıtlıyor.” açıklamasını yaptı.

30 yaş üzeri klasik ralli otomobillerinin yer aldığı Historic klasmanında, Poşetsan destekli Kemal Gamgam-Birol Otağ Ford Escort MKII ile yarışı ilk sırada noktalamayı başardı. Gamgam, bu birincilikle, Türkiye Historic Rally Şampiyonası’nda liderliğe yükselerek şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde ederken, Engin Kap-Akın Bilgütay Anadol STC-16’de yaşadıkları mekanik sorun nedeni ile yarışı tamamlayamadı.

Garanti Bonus ana sponsorluğunda, Unifree Dutyfree, Dexter, Ravika, Technospray, Pirelli ve AEK Weld katkıları ile mücadele eden Bonus Parkur Racing, sezona 14-15 Ağustos tarihlerinde Bolu’da düzenlenecek olan Hitit Rallisi ile devam edecek.

Not: Takım hakkında detaylı bilgilere www.ParkurRacing.net web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Top