You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Murat Bostancı Pirelli Star Adayı

Murat Bostancı Pirelli Star Adayı

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ve 2008’den bu yana Dünya Ralli Şampiyonası’nın lastik tedarikçisi olan Pirelli işbirliğiyle düzenlenen ve 25 yaş altı genç ralli sürücülerini destekleyerek spora yeni yıldızlar kazandırmayı amaçlayan ”Pirelli Star Driver” seçmelerinde ülkemizi temsil edecek sporcumuz belirlendi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Spor Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2009 Türkiye Ralli Genç Sürücüler Birincisi olan ve bu yıl ki şampiyonayı da lider olarak sürdüren Castrol Ford Team Türkiye sürücüsü Murat Bostancı’nın, Pirelli Star Driver programının Doğu Avrupa seçmelerine katılması uygun görüldü.

2010 Dünya Ralli Şampiyonası’nın Avrupa’da yapılacak olan altı ayağında Pirelli sponsorluğunda yarıştırılacak Pirelli Star Driver’ın Türkiye, Gürcistan, Yunanistan, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Bulgaristan ülkelerini kapsayan Doğu Avrupa seçmeleri 3-5 Eylül tarihlerinde Bulgaristan’da gerçekleştirilecek olan Sliven Rally esnasında yapılacak. Rallideki her özel etap (10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 ve 1 puan olmak üzere) ayrı olarak değerlendirilecek ve gün sonunda en yüksek puanlı iki sürücü tarihi daha sonra belirlenecek bir sonraki küresel seçmelere katılma şansı yakalayacak.

Küresel seçmeler tamamlandıktan sonra uluslararası takvimde yarış organize eden ülkelerin otomobil sporu otoriteleri (ASN) tarafından belirlenen Avrupa ülkelerinden iki , Afrika Ralli, Asya-Pasifik Ralli ve Orta Doğu Ralli Şampiyonaları’ndan birer olmak üzere toplam beş genç sürücü, 2011 Dünya Ralli Şampiyonası’nın altı Avrupa ayağında tamamen aynı otomobillerle mücadele ederek, ülkelerini en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklar.

FIA takviminde en az bir uluslararası müsabakası bulunan ve Türkiye, Gürcistan, Yunanistan, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Bulgaristan ülkeleri tarafından belirlenen sürücülerin katılacağı, 3-5 Eylül tarihlerinde Bulgaristan’da gerçekleştirilecek Doğu Avrupa seçmelerinde R2 Ford Fiesta ile yarışacak olan sürücümüze başarılar diliyoruz.

Top