You are here
Home > WORLD > WRC > Loeb Rekorlarına Devam Ediyor

Loeb Rekorlarına Devam Ediyor

Geçtiğimiz haftasonu konuşulan ve 407 km.lik özel etapları ile bu senenin en uzun yarışı olan ADAC Almanya Rallisi’ni Citroen Takımı’nın Fransız pilotu Sebastien Loeb kazandı. İkinci olan takım arkadaşı İspanyol Dani Sordo ile 51.3 sn.lik rahat bir fark açan Loeb için sekizinci kez kazandığı bu yarış WRC tarihi için bir rekor niteliğini taşıyor. Aynı zamanda yedinci şampiyonluğuna da emin adımlarla yürüyor.

Loeb; “Harika bir zafer, tekrar burada kazandığım için mutluyum. Dani’nin beni zorlayacağını biliyordum. Güzel bir mücadele oldu. Şampiyonada puan farkımızı artırdık.” dedi.

Yarışı ikinci sırada bitiren Citroen Takımı’nın ikinci pilotu Dani Sordo’da yeni co-pilotu ile ilk önemli sınavından başarı ile ayrıldı. Fabrika pilotlarının ardında ise üçüncülüğü bu sene büyük çıkış yakalayan Jr. Takım pilotu Sebastien Ogier yer aldı.

Ford Takımı için gene podyumdan uzak kaldıkları bir yarış olmasına rağmen Latvala’nın asfalt performansı takımda gelecek Fransa ve İspanya Rallileri için umut doğmasına sebep oldu.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top