You are here
Home > WORLD > WRC > Dünya Motor Sporları Konseyi 2011 Kararları

Dünya Motor Sporları Konseyi 2011 Kararları

FIA Dünya Motor Sporları Konseyi, 8 Eylül 2010 günü Paris’te olağanüstü bir toplantı yaptı. Toplantıda şampiyona için ciddi değişiklikler içeren kararlara imza atıldı.

Toplantı sonunda alınan kararlar şu şekilde;

* 2011 sezonunda geçerli olacak şekilde, tüm WRC yarışlarının son gününde, televizyon yayınına uygun bir özel etap bulunacak. Bu etapta genel klasmanda en iyi üç dereceyi yapan pilot ve co-pilotlar sırasıyla 3-2-1 ek puan alacak.

* Grup R araçların katılımı için Production-WRC Şampiyonası içerisinde, 2 Çeker Kupası oluşturulacak. 2011 yılı itibarıyla her P-WRC ayağında 2 çeker araçlar için ayrıca bir sıralama yapılacak ve bu araçlar P-WRC puanlamasında olduğu gibi P-WRC 2 Çeker Kupası için puanlandırılarak toplamda en yüksek puanı alan yarışmacı sezon şampiyonu olarak ödüllendirilecek. P-WRC için olduğu gibi burada da yarışmacılar sezon öncesinde ilan edilen listeden hangi ayaklara katılacaklarını belirtecekler. P-WRC 2 Çeker Kupası yarışmacıları aynı zamanda P-WRC şampiyonası için de puan alabilecekler.

* 2011’den itibaren FIA Super 2000 WRC kategorisinde yarışacak araçlar 2000 cc altında atmosferik motorlara sahip olacaktır. Bu yıldan itibaren FIA WRC Cup adı altında bir şampiyona düzenlenmeyecektir.

* 2011 sezonunun 4. yarışından sonra, fabrika ve WRC takımları kalan dokuz yarış için araç başına en fazla 2 farklı motor kullanabilecekler.

* 2011 yılından itibaren özel etaplarda tüm araçlar birer dakika arayla start alacaklar. Bu şekilde seyircilerin ilgisinin artırılması planlanmaktadır.

* 2011 yılından itibaren üstüste iki WRC yarışına katılan 2. öncelikli pilotlar sezonun geri kalanı için 1. öncelikli olarak kabul edilecek. Bu pilotlar bu andan itibaren WRC Takımları için geçerli olan kurallara uyacaklar.

* İlgili tarafların temsilcilerinin bulunduğu bir uzman grubu GT otomobillerin WRC yarışlarına katılabilmesinin uygunluğunu gözden geçirecek.

* FIA, Dünya Ralli Şampiyonası Organizatörüyle ortak bir çalışma ile bir Genç Pilot Akademisi oluşturacak.

Haber: OZAN EMRE YAZICI

Top