You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Eskişehir Rallisi İçin Geri Sayım Başladı

Eskişehir Rallisi İçin Geri Sayım Başladı

Eskişehir Otomobil Sporları Kulubü ESOK, şehrin ilk ralli organizasyonuna imza atıyor. 1. KYK Eskişehir Rallisi için geri sayım başladı. Kütahya Yapı Kimyasalları’nın ana sponsorluğunda ve Espark Alışveriş Merkezi’nin co-sponsorluğunda organize edilecek olan yarış, 18-19 Eylül tarihlerinde start alıyor. Ralli için son hazırlıklar yapılıyor.

1. KYK Eskişehir Rallisi’nin seromonik startı 18 Eylül Cumartesi günü, saat 18:00’de Espark Alışveriş Merkezi’nden verilecek ve yarış 19 Eylül Pazar 16:00’da yine Espark Alışveriş Merkezi’nde sona erecek.

Yarışın servis alanı ve kapalı parkı yine Espark Alışveriş Merkezi olacak.

Ekipler, Eskişehir’in kuzeyindeki Bozdağlar’da yeralan 3 farklı etabı 2 kez geçip, 58.8 km’si özel etap olmak üzere, toplam 172.7 km yol katederek ralliyi tamamlayacaklar.

“Eskişehir Rallisi’ne Büyük Katılım”

İlk kez düzenlenecek bir ralli olmasına rağmen 1. KYK Eskişehir Rallisi’ne çok ciddi sayıda katılım ve yoğun ilgi var. Kayıtların kapanmasına daha süre olmasına rağmen kayıt sayısı 45’e ulaştı. Amatörlerin yanında, profesyonel rallicilerin de büyük ilgi gösterdiği rallinin en önemli katılımcısı, Türkiye Ralli Şampiyonları’ndan Volkan Işık. Lassa Rally Team pilotu olan ve bu yıl İtalya Toprak Ralli Şampiyonası’nda mücadele eden Volkan Işık, 1. KYK Eskişehir Rallisi’nin özel davetli konuğu olarak Mitsubishi Lancer EVO9 ile yarışacak.

“Mahalli Bir Rallide İlk S2000”

1. KYK Eskişehir Rallisi bir ilke daha sahne oluyor. İlk kez mahalli bir rallide, ralli sporunun en popüler otomobillerinden biri olan Super2000’ler start alıyor. Bursalı Ünal Şenbahar ve co-pilotu Emire Cantürk, Pegasus Racing’ten Fiat Grande Punto Super2000 ile ralliye katılırken, İstanbullu Menderes Okur-Aras Dinçer ikilisi de TokSport’tan yine Fiat Grande Punto Super2000 ile rallide start alıyor.

Eskişehir’de bir ilk olacak 1. KYK Eskişehir Rallisi, Eskişehir haklı için çok farklı bir heyecan olacak. Eskişehirliler ralli otomobillerini yakından görebilecek, Espark AVM’deki startı izleyebilecek ve otomobillerin yarışa hazırlandığı servis alanını ziyaret edip, ralli otomobillerinin mekanik olarak yarışa hazırlanmalarına şahit olabilecekler.

1. KYK Eskişehir Rallisi ile ilgili geniş bilgiye Eskişehir Otomobil Sporları Kulubü ESOK’un websitesi www.esok.org.tr ‘ den ulaşabilirsiniz.

1. KYK Eskişehir Rallisi Kayıt Formuhttp://www.esok.org.tr/kyk.xls
1. KYK Eskişehir Rallisi Yönetmeliğihttp://www.esok.org.tr/yonetmelik.pdf
1. KYK Eskişehir Rallisi Zaman Çizelgesihttp://www.esok.org.tr/zaman.pdf
1. KYK Eskişehir Rallisi Haritasıhttp://img836.imageshack.us/img836/5649/genel3copy.jpg

RALLİ + HEYECAN = AŞK-I ŞEHİR ESKİŞEHİR

Top