You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Ahmet Kaya-Erhan Arıkan İkilisinden Eskişehir’de Çifte Kupa

Ahmet Kaya-Erhan Arıkan İkilisinden Eskişehir’de Çifte Kupa

Geçtiğimiz haftasonu Eskişehir’de ilk kez düzenlenen 1.KYK Eskişehir Rallisi’ne birlikte katılan, Ahmet Kaya-Erhan Arıkan ikilisi, yarıştan çifte kupayla döndü. İlk kez birlikte yarışan ekip, Citroen Saxo VTS ile hem Gr.A Üçüncülüğü’nü hem de Sınıf A6 Üçüncülüğü’nü kazanmayı başardı.

Ahmet Kaya, yeni co-pilotu Erhan Arıkan’la birlikte ilk kez kupayla tanıştı.

Yarışa, Oper Corsa KitCar ile katılmayı planlayan ekip, yarışa kısa bir süre kala otomobilin yetişmemesi üzerine, son anda Citroen Saxo VTS ile yarışma kararı aldı. Ani değişiklik sebebiyle yeni otomobille test yapamadan start almak zorunda kalan Ahmet Kaya-Erhan Arıkan ikilisi, yarıştı bazı sıkıntılar yaşadı.

İlk etapta yol dışına çıkıp, araçlara önden hasar veren ekip, çok kırıcı olan 3. etapta da otomobili korumak için risk almadılar ve güvenli bir tempoda mücadele ettiler.

Yarışın ilk loop’unda intercom soruna da yaşayan ikili, 2. ve 3. etabı intercom’suz geçmek zorunda kaldı.

Erhan Arıkan’la ilk kez birlikte yarışan Ahmet Kaya, yeni co-pilotunun performansından etkilendiğini belirtirken, çifte kupanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

3-4 Temmuz’da düzenlenen VIAPORT İstanbul Rallisi’nde Fiat Palio’nun koltuğunda pilot olarak start alan Erhan Arıkan, Eskişehir’de bu kez sağ koltuğa transfer oldu ve co-pilotlukta da ne kadar başarılı olduğunu ispatladı.

Arıkan, Kasım-Aralık aylarında 3 yarış üzerinden organize edilecek olan 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası’nda da yarışmayı planlıyor.

Ahmet Kaya-Erhan Arıkan ikilisi, 1.KYK Eskişehir Rallisi’nde hem Gr.A Üçüncülüğü’nü hem de Sınıf A6 Üçüncülüğü’nü kazanırken, 51 yarışmacının kayıt yaptırdığı yarışta, Genel Klasman 17.si olarak finişe ulaştı.

1.KYK Eskişehir Rallisi, ESPARK’ta düzenlenen görkemli finiş kutlamasının ardından sona erdi.

Top