You are here
Home > TURKEY > Rallikros > Rossetti Rüzgarı Antalya’da Esti

Rossetti Rüzgarı Antalya’da Esti

Antalya Motorsporları Kulübü (AMK) tarafından düzenlenen Türkiye Otokros Şampiyonası’nın üçüncü ayağı 06-07 Kasım tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Dünya Ralli Şampiyonası Özel Seyirci Etabı’nda düzenlendi.

Yarış öncesi oluşturulan basın bültenleri, radyo reklamları ve ilan panoları ile otomobilsporu severler hafta sonu düzenlenen yarışa davet edildi. Bu yılın Avrupa Ralli Pilotlar Şampiyonu Luca Rossetti’yi Antalya halkının yanı sıra canlı performans ile görmek isteyen il dışından gelen otomobil sporu severler yarış yerindeydi. Özellikle medyanın ilgisi yüksekti.

6 Kasım Cumartesi günü 09.00-10.00 arasında düzenlenen teknik kontrol sonrası Antalya Mahalli Otokros yarışı koşuldu. Yarışın antrenman turlarında 64 kapı numaralı aracıyla kaza yapan Erhan Torun yarışa devam edemedi. Yarış arasında ve sonrasında Luca Rossetti deyim yerindeyse tozu dumana kattı.

6 Kasım Cumartesi akşamı ise pazar gün koşulacak ulusal yarışın seremoni startı Kemer Belediyesi başkanı Mustafa Gül’ün katılımıyla Beach Park’ta gerçekleştirildi. Seremoni startının ardından muhteşem şovları ile Luca Rossetti’nin de eşlik ettiği pilotlar Antalya’yı kuş bakışı gören Beach Park varyantlarında fırtına estirdi.

6 Kasım Cumartesi günü akşam 21:00’da Beach Park’ta ki Yiğit Beach Club’ta sabah koşulan mahalli otokros şampiyonasının ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreniyle beraber destek veren Cem Acar ve Luca Rossetti’ye teşekkür plaketleri verilirdi. Ödül töreninin ardından hayranları Luca Rossetti ile fotoğraf çektirmek ve imza almak için yine Yiğit Beach Club’taydılar. İmza seremonisinin ardından ise pilotlar, görevliler ve medya mensupları hoşça vakit geçirerek günün stresini attılar.

7 Kasım Pazar günü iseTürkiye Otokros Şampiyonasının 3. ayağının saat 09.00-10.00 arası yapılan teknik kontrolünün ardından antrenman ve sıralama turları ile yarış devam etti. Kategori 1’de Sinan Saatçi sıralama turlarında en iyi zamanı elde ederken, Kategori 2’de Emir Küçüksarı kategorisinde parkura ilk çıkma hakkını elde etti. Kategori 3’te Yunus Emre Zümrüt en iyi dereceyi alırken büyük çekişmenin geçtiği Kategori 4’te Mustafa Söylemez en iyi zamanı elde etti. Kategori 5’te Cem Acar Abarth Grande Punto S2000’i ile parkurda tozu dumana katarak parkura ilk çıkma hakkını elde etti. Kategori 6’da ise Taner Canbolat kategorisinin en iyi derecesini elde etti. Kategori 1’de yarışan Hakan Ünsal ile kategori 4’te yarışan Taner Şengezer araçlarının azizliğine uğrayıp seansı tamamlayamazken Kategori 3’te yarışan Mehmet Pınarbaşı talihsiz bir kaza yaptığı için derece alamadı.

Sıralama turlarının ardından yarışmanın startı saat 14.00’da verildi. Kategori 6’da Egemen Çivicioğlu birinci olurken, yılların eskitemediği otomobilsporlarında yaşın önemli olmadığını gösteren Tan Uydaş ikinciliği aldı. Üçüncülük ünvanı ise Taner Canpolat’ın oldu.

Kategori 5’te Cem Acar Abarth Grande Punto S2000’i ile kategorisinin birinciliğini alırken, Sabri Ünver ikinciliği ve Çağrı Tarık Zeybek üçüncülüğü aldı. Aynı kategoride aracının arızasına rağmen yarışa katılmaya karar veren Yılmazcan Şanlı ise yarış anında mekanik arıza yaşadığı için yarışı tamamlayamadı.

Kategori 4’te belki de yarışın en çekişmeli kategorisi sayabileceğimiz bir performans izledik. Bu kategoriyi ise Team 47 adına yarışan Halim Ateş kazanırken, salise farkı ile Mustafa Söylemez birinciliği kaptırarak ikinci oldu. Kategorinin üçüncüsü ise Taner Şengezener oldu.

Kategori 3’te sıralamada yaptığı kazaya rağmen aracını yarışa yetiştiren Antalyalı Pilot Mehmet Pınarbaşı birinciliği alırken; Yunus Emre Zümrüt ikinci, Nebil Erbil üçüncü oldu.
Kategori 2’de Emir Küçüksarı birinci, Tansel Tunca ikinci ve Bülent Gürkan üçüncü oldu.

Kategori 1’de ise Sinan Saatçi birinci ve Serdar Komaç ikinci olurken yarışın en genç pilotu Mehmet Çağlayan üçüncü oldu.

Yarışın ardından son kez Luca Rossetti Abarth Grande Punto S2000’i ile otokros pistinde tozu dumana katarak veda şovunu gerçekleştirdi. Şovun ardından servis alanında hayranlarını kırmayarak birlikte fotoğraf çektirdi.

Rossetti’nin şovundan sonra komiserler kurulu toplantısı yapıldı. Toplantının ardından ise kategorilerinde dereceye girenlere kupaları verildi.

Kategori 1
1)Sinan Saatçi
2)Serdar Komaç
3)Mehmet Çağlayan

Kategori 2
1)Emir Küçüksarı
2)Tansel Tunca
3)Bülent Gürkan

Kategori 3
1)Mehmet Pınarbaşı
2)Yunus Emre Zümrüt
3)Nebil Erbil

Kategori 4
1)Halim Ateş
2)Mustafa Söylemez
3)Taner Şengezener

Kategori 5
1)Cem Acar
2)Sabri Ünver
3)Çağrı Tarık Zeybek

Kategori 6
1)Egemen Çivicioğlu
2)Tan Uydaş
3)Taner Canpolat

Top