You are here
Home > WORLD > WRC > DMACK Lastikleri WRC İçin Hazır

DMACK Lastikleri WRC İçin Hazır

2011 WRC için FIA tarafından onaylanan ve ürünleri heyecanla beklenen yeni lastik tedarikçisi Çinli DMACK toprak ve kar lastikleri için deneme ve geliştirme sürecini tamamladı.

Başta Mark Higgins olmak üzere birçok test pilotuyla, Grup N ve WRC araçlarla; Kıbrıs, Türkiye, Estonya, İsveç ve Galler’de yapılan binlerce kilometrelik testlerden sonra toprak ve kar lastikleri için hedeflenen noktaya ulaşıldığı ve artık seri üretime başlanabileceğini belirten marka asfalt lastikleri için ise testlerini sürdürüyor.

Markanın toprak lastikleri DMG2 koduyla üretiliyor, DMG2 şu anda sert ve orta sert iki hamurla FIA onayına sunuldu. Ancak soğuk ve yağmurlu zeminler için joker ürün olarak yumuşak hamurlu bir DMG2 versiyonu da hazırda tutuluyor.

Kar ve buz üzerinde kullanılacak olan DMG-ICE için yapılan testlerde tutunma ve performansın yanısıra kuru asfalt üzerinde aşınma direnci de değerlendirildi.

Markanın asfalt lastiği DMT-RC için ise geliştirme çalışmaları devam ederken bu lastiğin de 3 kesin bir joker versiyonu olması bekleniyor. Bunlar sert, orta-sert ve yumuşak hamur ile yağışlı havalar ve ıslak zemin için W1 versiyonu DMACK ayrıca daha fazla takım ve katılımcının ilgisini çekebilmek için, yarış öncesi ve sonrası hizmetler, anlaşmaya bağlı indirimler ve hatta takımlara ücretsiz lastik değiştirme makinesi hediye etmeye varan paketler sunuyor.

Bunun dışında tüm WRC ayakları için DMACK lastikler ile start alan Super2000 ya da Grup N4 yarışmacılarına kendi kategorilerinde birinci oldukları takdirde o yarışta kullanılan lastikler için %50 indirim yapılacak.

Tüm sezon DMACK ile yarışan bir Production-WRC katılımcısı sezonu şampiyon tamamladığı takdirde 2012 için tamamen ücretsiz DMACK lastik kullanma hakkı kazanacak. DMACK bunlara ek olarak kendileri ile anlaşan her takımdan lastiklerle ilgilenen birer ismin yer alacağı sezon sonunda takımına lastik konusunda en çok yardımı yaptığına karar verilen kişinin ise gelecek 3 yıl boyunca her yıl 8 cadde lastiği kazanacağı bir yarışma ile takım elemanlarını da motive etmek istiyor.

DMACK motorsporları departmanı müdürü Dick Cormack yaptığı açıklamada; “Bizim için heyecan verici bir dönemdeyiz. Hem yoğun bir test sürecini tamamladık ve dünya ralli şampiyonası standartlarında lastiklerimiz oldu hem de takım ve bireysel katılımcılar için farklı paketler oluşturduk. Hem kaliteli hem de fiyat/performans oranı konusunda başarılı ürünler ortaya çıkarmaya odaklandık. Ayrıca takımlara lastiklerinin kontrolü konusunda yardımcı olacak bir ekiple yardımcı olmayı hedefliyoruz. Yeni yılda DMACK lastiklerin Michelin gibi eski ve dünyaca ünlü bir markayla birlikte WRC startı alacak olması gerçekten önemli bir olay.” dedi.

Haber: OZAN EMRE YAZICI

Top