You are here
Home > TURKEY > Mahalli > İstanbul Şampiyonu Bu Haftasonu Belli Oluyor

İstanbul Şampiyonu Bu Haftasonu Belli Oluyor

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası’nın 3. ve son yarışı, 25-26 Aralık tarihlerinde İstanbul Otomobil Sporları Kulübü İSOK tarafından organize ediliyor.

Şampiyona’nın ilk yarışı 27-28 Kasım tarihlerinde düzenlenmiş ve ilk yarışın galibi Mitsubishi ile yarışan Menderes Okur- Aras Dinçer ikilisi olmuştu. Aralık ayının ilk haftası yapılan ikinci yarışta Fiat Grande Punto pilotu Ünal Şenbahar – Cem Bakançocukları podyumun ilk basamağında yer aldı. Bu iki pilot son yarışa şampiyonluk için çıkacak. İkinci yarışın ardından Ünal Şenbahar 37 puan ile ilk sırada yer alırken, Menderes Okur 35 puanda.

Cumartesi akşam 16:00’da başlayacak yarış, VIA/PORT alışveriş merkezinin içinden start alacak. Pazar günü VIA/PORT içindeki ve Riva’daki toprak etaplarda organize edilecek. Yarışın toplam özel etap kilometresi 48,80 Km. Pazar günü seyirciler ve motorspor severler için özel olarak organize edilen Özel Seyirci Etabı Pazar günü VIA/PORT içinde saat 10:00’da başlayacak. İki kez geçilecek etabın ikincisinin başlama saati 13:20. Pazar günü Cumhuriyet etabı 8,10 Km uzunluğundayken, Riva etabı 14,90 Km olarak koşulacak. Yarışın finişi saat 17:00’da VIA/PORT Gençlik Meydanı’nda olacak.

Şampiyonanın ilk yarışına 53, ikinci yarışına 55 otomobil kayıt yaptırmıştı. Üçüncü ve son yarışta da yüksek bir katılım bekleniyor. Kayıtlar 23 Aralık’ta kapanacak ve aksam 18:00’de ilan edilecek.

Amatöründen profesyoneline tüm yarışçılar için vazgeçilmez hale gelen İstanbul Mahalli Şampiyonası bu sene İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın destekleriyle organize ediliyor. Ayrıca İstanbul Ticaret Odası ve VIA/PORT yarışa destek veriyor.

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası’nın tüm yarışları ile ilgili bilgi ve detaylı sonuçlara www.isok.org.tr den ulaşabilirsiniz.

Top