You are here
Home > VIDEOS > Soner Ömürlü; “Görev Kutsaldır, Göreve İhanet Vatana İhanettir”

Soner Ömürlü; “Görev Kutsaldır, Göreve İhanet Vatana İhanettir”

Herhangi bir görevi ifa ettiğinizi düşünün; dürüst biriyseniz, işinizi en üst düzeyde, en faydalı halde yapabilmek için olanakları zorlarsınız ki, insan doğasının içindedir, her zaman daha iyiyi yakalamak.

Şimdi birçok örneğini gördüğümüz “Görevi Kötüye Kullanmak” deyimini ele alalım…

Görevi kötüye kullanma suçu Türk Ceza Yasası’nın ikinci kitap, üçüncü bab, dördüncü faslında 240. maddede düzenlenmiştir. Ancak ilgili madde “Memur” statüsünde geçerli kılınan bir sabit suçu ceza hükmüne bağladığından, ilgili görevi kötüye kullanma suçu herhangi bir federasyon, dernek, siyasi parti veya spor klübü için kullanılamamaktadır, yani atını alıp kitabına uyduran Üsküdar dahil olmak üzere Anadoluhisarı civarını geçip Mardin’e kadar gidebilir.

Şimdi örneğini az gördüğümüz “Görevini İfa Etmek” deyimini ele alalım…

Mikro bir azınlık olsa da, sofrasında soğan ekmek aşı yiyip, emeklilik zamanı gelince paşa paşa Ziraat Bankası kuyruklarında ölmek uğruna çoluğuna çocuğuna haram ekmek yedirmeyi düşünmeyen “Memur” zihniyetinde, atanarak veya seçilerek geldiği görevde, görevine ve memleketine layık olarak başarılı işlere imza atmak için elinden geleni yapmış, yetiştirdikleri evlatlar vatanlarına hayırlı kişiler olmakla kalmayıp görev aldıkları işlerde en başarılı kişiler olmuş kişilerin eylemlerinin bütünüdür.

Yani, federasyonsan; faaliyetlerini milli ve milletlerarası kurallara göre yürütmek, teşkilatlandırmak, geliştirmek ve ülkeni yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek üzere özel hukuk hükümlerine tabi ve tüzel kişiliğe sahip, özerk federasyonunu kurmak, teşkilat, görev ve yetkilerine ait esas ve usulleri düzenlemek, kuruluş ve görevlerin hakkındaki ilk maddendir.

Kendi çıkarların doğrultusunda bu ilk maddeye göre davranmak ve uygulamak değil.

Dolayısıyla göreve ihanet, “Vatana İhanettir”

Soner Ömürlü

Top