You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız Avcı; “Yeni Sezon Başlarken”

Yağız Avcı; “Yeni Sezon Başlarken”

Kendi adımıza ve ekibimiz Castrol Ford Team Türkiye adına çok başarılı geçen 2010 sezonunun ardından yeni bir oluşumla tekrar parkurlara çıkıyor olmak çok güzel. Sezon arası her ne kadar uzun olsa da aslında birçok yeniliğin ve planlamaların düşünülüp uygulamaya geçirildiği bir dönem niteliğinde oluyor.

Castrol Ford Team Türkiye olarak 2011 sezonuna ayrı bir motivasyonla giriyoruz. Serdar Bostancı ve ekibinin üstün çalışmaları sonucu ortaya çıkan yeni garajımız, biz pilotlar için de çok önemli bir motivasyon kaynağı. 21 Nisan akşamı yapılan takım lansmanı ve yeni garajımızın açılışı ile sezona tam anlamıyla başlamış olduk. Bizlere düşen ise yeni evimize ilk şampiyonluğu bu sezon getirebilmek. Takım arkadaşlarım ve bütün ekibimiz  ile sezona en iyi şekilde hazırlandık ve bu sezon araç parkına ikinci Fiesta S2000’in katılması takımımıza ayrı bir güç kattı. Böylece yine 4 otomobil olarak geçen sezon kıl payı kaçırdığımız Takımlar Birinciliği’ni bu sezon kazanmayı hedefliyoruz. Pilotlar Şampiyonası’nda da hedefimiz her zaman olduğu gibi podyumun en üst basamağı. Çok iyi pilotlar ve denk otomobiller ile en az geçen sezon ki kadar mücadeleci bir şampiyona olacağı şüphesiz. İlk yarışımız 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Ege Rallisi. Geçen sezon tek asfalt zemine sahip olan bu yarışa takım olarak katılmamıştık. Bu sezon ise üç tane asfalt ralli bizi bekliyor ve bu sebeple Ege Rallisi bizim için çok önemli. Otomobil üzerinde mümkün olduğunca tecrübe kazanıp diğer iki asfalt yarışa yansıtmamız önemli. Fiesta ile toprakta yakaladığımız uyumu asfalt zeminde yakalamamız biraz zaman alabilir ama bu zamanı mümkün olduğunca kısa tutmamız gerekiyor. Ekip olarak birçok veri toplayarak sonuca ulaşacağımızı düşünüyorum.

Takımım Castrol Ford Team Türkiye’nin yanı sıra bana destek veren EDOX-Mey Saat, Hursan Lojistik, MAC Team-Mars Athletic Club ve Bee Danışmanlık’a teşekkür ediyorum. Herkes için çok iyi bir sezon olması dileğiyle…

www.yagizavci.com

Top