You are here
Home > WORLD > WRC > Loeb 2011’in İkinci Zaferini Sardunya’da Kazandı

Loeb 2011’in İkinci Zaferini Sardunya’da Kazandı

Yedi kez Dünya Ralli Şampiyonu pilot Sebastien Loeb, neredeyse baştan sona önde götürdüğü Sardunya Rallisi’nden 64. WRC zaferini kazanarak ayrıldı.

37 yaşındaki Fransız pilot, yarışın üç günü de etaplardaki ilk araç olarak yolu süpürürken, beklendiğinin aksine çok az zaman kaybederek son güne 28.3 saniyelik fark ile Ford pilotu Hirvonen’in önünde başlayarak yarışı kazanmayı bildi.

“Yarışı nerdeyse baştan sona önde götürmek kolay değildi. Mikko (Hirvonen) beni gerçekten her etapta zorladı. Etap temizlerken zaman kaybetmemize rağmen her türlü riski göze alarak kazanmak çok güzel.” dedi.

Yarışı ikinci bitiren Ford takımının bir numaralı pilotu Mikko Hirvonen ise, ”İyi bir haftasonuydu. Yaşadığımız ufak tefek sorunlar Sebastien’i daha fazla sıkıştırmamızı engelledi. Ama sonuçtan memnunuz.” derken yarışı üçüncü sırada tamamlayan 2003 Dünya Ralli Şampiyonu Peter Solberg’in yüzünde hayal kırıklığı vardı. Norveçli pilot, “Son günde süspansiyon ayarlarımızda sorun yaşadık ve tam atak yapamadık. Bu da bizi üçüncülüğe mahkum etti. Yine de podyumda olmak benim ve sponsorlarım için çok önemli.” dedi.

Portekiz Rallisi’ni üst üste ikinci kez kazanarak büyük sükse yapan Citroen takımının genç Sebastien’i Ogier ise son gün notlarında olmadığını belirttiği bir taşa çarparak süspansiyonuna hasar vermesi sonucu mücadeleden uzaklaşıp dördüncü olurken, hemen arkasında bu sene Stobart Ford ile büyük çıkış yakalayan Mads Ostberg beşinci olarak puan toplamaya devam etti.

Yarışta herkesin gözleri elbette ki resmen ralli parkurlarına dönen Mini John Cooper Works WRC takımındaydı. Takımın Kuzey İrlandalı pilotu Kris Meeke yarışa yaptığı kaza sonucu kırdığı sol ön süspansiyonu ile erken veda ederken, WRC’nin tecrübeli ve genç isimlerinden İspanyol Dani Sordo güçlü bir altıncılık kazandı ve, “Güzel bir haftasonuydu. Ciddi potansiyelimiz olduğunu herkese ispatladığımızı düşünüyorum.” dedi.

2011 İtalya Sardunya Rallisi Genel Klasmanı

1. Loeb, Citroën
2. Hirvonen, Ford +11,2
3. Petter, Citroën +23,8
4. Ogier, Citroën +1.31,5
5. Østberg, Ford +2.42,6
6. Sordo, Mini +3.27,6
7. Tanak, Ford +7.10,9
8. Hanninen, Skoda +7.37,6
9. Wilson, Ford +8.00,4

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top