You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Zorlu Yarışın İlk Birincileri Engin Kap-Başar Yavuz

Zorlu Yarışın İlk Birincileri Engin Kap-Başar Yavuz

Avrupa Ralli Şampiyonası’na dahil Bosphorus Rally’de heyecan devam ediyor… Bonus Parkur Racing pilotları Ercan Kazaz-Serdar Kurbanzade sınıf 3’de, Burcu Burkut Erenkul-Ceren Ergun ise bayanlar klasmanında lider durumda. Pazar günü sona erecek rallinin ilk birincileri, 30 yaş üzeri otomobillere açık historic rally klasmanında Engin Kap-Başar Yavuz oldu.

11 ayaktan oluşan Avrupa Ralli Şampiyonası´nın üçüncü ayağı olan Bosphorus Rally’nin ikinci gününde heyecan devam ediyor. Yarın sona erecek olan organizasyonun ilk birincileri bugün belli oldu. 30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık Historic klasmanında, Ford Escort MKII ile Engin Kap-Başar Yavuz ekibi 53:17.2 toplam zamanları ile genel klasman ve sınıf 2 birinciliğinin sahibi oldular. İkinci sırada yine aynı takımdan misafir ekip Hannu Pılkkinen-Jouko Vaskelainen olurken Fin ikili aynı zamanda sınıf3 birinciliğini kazandı. Historic klasmanında üçüncülüğü Anadol STC ile Erdal Tokcan-Duygu Deniz ikilisi elde etti.

Yarışın genel klasmanı ise Türk ekip Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez’in liderliğinde devam ediyor. Skoda Yüce Auto destekli Bonus Parkur Racing ekibi Burak Çukurova-Ünal Tezel, Skoda Fabia S2000 ile iddialı başladıkları yarışı yoldan çıkarak tamamlayamadı. Çukurova-Tezel ikilisi rallinin son gününe klasman dışı devam edecekler. 2010 Türkiye Ralli Genç Pilotlar Birincisi Özen Özer-Bora Arabacı ikilisi de Mitsubishi Lancer EVO IX’da meydana gelen diferansiyel arızası ile yarışı tamamlayamadı.

Takımın tecrübeli ekibi Ercan Kazaz-Serdar Kurbanzade ise Mitsubishi Lancer Evo X ile bu sezondan itibaren Sınıf 3 olarak adlandırılan Grup N kategorisinde lider durumda. Kazaz rallinin son gününde liderliğini korurken genel klasmanda da üst basamaklara tırmanmayı hedefliyor.

Bonus Parkur Racing´in bayan ekibi, Burcu Burkut Erenkul-Ceren Ergun Tissot, Sonax ve Atv Haber desteğinde Ford Fiesta ST ile zorlu ralliyi bayanlar klasmanında lider durumda sürdürüyor.

İstanbul Anadolu yakasında yer alan ve 16 özel etaptan oluşan 650 km uzunluğundaki parkurda gerçekleştirilen Bosphorus Rally, 05 Haziran Pazar günü 15.30´da Sabiha Gökçen Havalimanı´nda sona erecek.

Top