You are here
Home > NATIONAL > Selami Sezer, Akerman Rallisi’den Kupayla Döndü

Selami Sezer, Akerman Rallisi’den Kupayla Döndü

Ukrayna’da yaşayan Türk Rallici Selami Sezer ve yardımcı pilotu Koray Gürer, 27-28 Haziran Tarihlerinde düzenlenen Akerman Rallisi’den klasmanında beşinci çıkarak  kupayla döndü. Yarışın düzenlendiği Ukrayna’nın Belgrad-Dnistrovskiy şehri ve Akerman ilçesine İki gün boyunca aralıksız yağan yağmur toprak parkuru çamur haline getirdi. Parkurun elverişsiz hale gelmesi sebebiyle sürüş güvenliğinin ciddi anlamda tehdit edildiğine dikkat çeken yarış komitesi tarafından ertelenmesinden  son anda vazgeçilen rallide start alan 42 araçtan ancak 21 araç finiş çizgisini görebildi.

Ralli süresince yaşanan kazalar ise “geliyorum” diyen cinstendi. Çamur haline gelen parkurda önemli derecede kaza yaşayanlar arasında Türk rallicilerimiz de vardı. Yarışın üçüncü etabında lastiği kayaya çarparak parçalanan ve 7 km boyunca çıplak jant üzerinde yarışa devam eden ve sonrasında yarış  bitimine 2 Km. kala vites takımı bozulan ekibimiz yarışı güçlüklere rağmen tamamlayıp kendi klasmanlarında 5. çıkarak,  kupa ile döndüler. Ekibimiz kupalarını Akerman belediye başkan yardımcısının elinden aldılar.

Türk ekibinin kaptanı Selami Sezer, “Yarış komitesi yağmurun Belgrad-Dnistrovsky şehrinde iki gündür aralıksız yağması ve parkurun tamamen çamurla kaplanması sebebiyle yarış güvenliği konusunda endişe duyduklarını, bize yarışın ertelenmesini istediklerini belirttiler, çevreme baktığımda yağan yağmura ve neredeyse bataklık haline gelmiş olan servis ve izleme alanlarının durumuna rağmen başka şehirlerden sadece bu yarışı takip etmek için gelmiş bir çok insan ve medya mensubu vardı,  ayrıca kendi kısıtlı imkanlarımızla yapmış olduğumuz bir çok hazırlık  bizi yarışın ertelenmesi halinde çok güç durumda bırakacaktı.” diye konuştu.

Sezer sözlerine “Yarışın yapılması halinda ortaya çıkacak riskleri biliyorduk ama bu kadar insanı hayal kırıklığına uğratmak istemedik ve komite tarafından bizim görüşümüz sorulduğunda “Yarışırız” dedik, diğer ekipler de bizimle aynı görüşü paylaştılar ve yarışmak istediklerini bildirdiler sonuçta yarış ertelenmedi ve yarıştık. Tabi ki bu kadar yoğun yağış, gerek görüş netliğinin, gerekse yol tutuşlarının ciddi derecede etkilenmesi sebebiyle, “talihsizlik yaşamayacağız” demek hayaldi, ve korkulan maalesef oldu, üçüncü etapta bir tümsekten hızlı geçip havalandık ve kaplanmış olan çamurdan gözükmeyen bir kayaya çarparak aracımızın sol ön tarafından darbe aldık, çamurluk kısmı çöktü, ön sol lastiğimiz ise tamamen parçalandı, servis arkadaşlarımızın geleceği noktaya varana kadar 7 km. çıplak jant üzerinde gittik. Bizden önce ve sonra da bir çok yarışçı önemli kazalar geçirdi ve büyük bir kısmı yarışa devam edemedi, ancak tek tesellimiz, kimsenin yara almamış olması.”

Bundan sonra ise son etapta finişe gelmemize 2 km. kala bu sefer aracın şanzumanı arızalandı ve üçüncü vitesimiz devre dışı kaldı, araç devirden kesildi ve bu da ikinci bir talihsizlik oldu, sonuç itibariyle 42 araçla çıkılan ralliyi toplamda 21 araç tamamlayabildi.” diye devam etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Selami Sezer, araçlarının ciddi derecede hasar gördüğünü ancak rağmen bizi izlemeye gelmiş insanları hayalkırıklığına uğratmadıklarını ve Türkiye’mizin tanıtımı için birşeyler yapabildikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Sezer sözlerini “Çünkü biz inanıyoruz ki eğer biz kendimizi bir Türk olarak düzgün şekilde tanıtmazsak, başkaları çıkıp bu insanlara bizi olmadığımız şekilde tanıtabileceklerdir. Özellikle bu son yarışta her türlü olumsuzluklara rağmen medyanın ve özellikle yerli medyanın yani sizlerin desteği çok büyüktü, Bizim için çok önemli olan desteğinizle gerek basın gerekse internet yoluyla bizim Ukrayna’da kendi başımıza Türkiye’mizi tanıtmak için yaptıklarımızı ve burada gönüllü statüsünde de olsa bir Türk Ralli Ekibi adıyla yarışlara katıldığımızı öğrenen vatandaşlarımız gerek telefonla gerekse e-mail ile bizi tebrik ediyorlar, bu kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük bir kıvanç kaynağı bizim için. Bundan sonraki rotamız Temmuz ayı son haftasında  düzenlenecek olan Liman Kupası’nın Odesa Rallisi ayağı olacak,  Odesa’daki katılımın büyük olacağını biliyoruz ve bütün vatandaşlarımızı ve bizi kim desteklemek istiyorsa herkesi Temmuz ayının son haftasındaki yarışa bekliyoruz.” diye noktaladı.

Top