You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > ANOK’tan Engellilere Destek

ANOK’tan Engellilere Destek

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek Abant Tırmanma Yarışı’nda YÖN Engelsiz Sanat Derneği ile iş birliği yapıyor.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 4. Ayağı ANOK Abant Tırmanma Yarışı 16 – 17 Temmuz 2011 tarihlerinde Bolu’da organize edilecek. 16 Temmuz 2011 Cumartesi günü Bolu şehir merkezindeki Vilayet Meydanı’nda saat 19:00’da yapılacak seremoni startında bir engelli vatandaşımız ralli otomobilinin sağ koltuğuna oturma fırsatı yakalayacak. Yarışmanın seremoni startında kendisi de engelli olan Başbakanlık Özürlüler Dairesi Başkanı ralli otomobilinin co pilot koltuğunda sembolik startını alacak.

YÖN Sanat brandingli artçı otomobil ise engelli bir vatandaşımızın yardımcı pilotluğunda yarışmada görev alacak.

YÖN Engelsiz Sanat Derneği, gelişimsel yetersizlik gösteren çocuk ve gençleri çeşitli Kültür-Sanat ve spor etkinliklerine yönelterek onların bu alanlarda ki potansiyellerini açığa çıkarmak amacıyla hizmet veriyor. Ankara merkezli dernek, maddi olumsuzluklar sebebiyle yeteneğini sergileyemeyen engelli bireylere sosyal alanlarda destek olmak, onları sanatla birlikte iş edindirerek istihdamlarını sağlamak amacı ile çalışmalar yapıyor.

ANOK ile yürütülen bu projede engelli vatandaşlarımızı Abant’ta yapılan bu organizasyonda ağırlayarak mutlu bir hafta sonu geçirmeleri hedefleniyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan ANOK Başkanı Sn. Meriç DEMİRALP, ‘ANOK olarak yaptığımız ulusal ve mahalli organizasyonlarda sosyal sorumluluk projelerine mümkün oldukça yer vermeye gayret ediyoruz. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında da TBMM ile birlikte yaptığımız Sizin İçin Yarışıyoruz Slalom Yarışı’ndan elde edilen gelirle 90 adet akülü tekerlekli sandalye alınmasına vesile olmuştuk. YÖN Engelsiz Sanat Derneği ile Abant Tırmanma Yarışı’nda başlayan iş birliğimiz sezon boyunca başka projelerle devam edecek. ANOK olarak engelliler ile ilgili farkındalık yaratabilmek ve engelli vatandaşlarımızı hayallerinde yer alan ralli otomobilleri buluşturabilmek için çaba harcıyoruz. Tüm motorsproları severleri 16 – 17 Temmuz’da yarışımıza bekliyoruz.’ dedi.

Top