You are here
Home > WORLD > WRC > Subaru Impreza R4 Geliştirilmeye Devam Ediyor

Subaru Impreza R4 Geliştirilmeye Devam Ediyor

Japon otomotiv devi Subaru 2008 yılında yollarını ProDrive ile ayırdıktan sonra fabrika olarak uzunca bir süredir ralli parkurlarında görünmedikten sonra geçtiğimiz sezon sonunda oluşturan R4 sınıfındaki araçları Impreza R4’ü geliştirmek için kolları sıvamıştı.

2011 sezonunda geliştirmelere devam eden takım katıldıkları Sata Rally Acores öncesi yaptıkları basın toplantısı ile son geliştirmeleri basın ve müşterilerine tanıttı.

STI Baş Mühendisi Makoto Shimanura, “Hedefimiz R4’ler ve S2000’ler arasındaki farkı olabildiğince azaltmak. Özelikle ağırlık, süspansiyon ve soğutma üzerinde yoğunlaşıyoruz. Her elli kiloluk ağırlık atımı bize bir saniye zaman kazandırmakta.” dedi.

Ayrıca yeni arka taşıyıcı tanıtan Shimanura, orijinal parçadan beş kilo daha hafif olan taşıyıcının on kat daha sağlam olduğunu da belirtti.

Son geliştirmeler ile konuşan takım pilotu Toshi Arai ise, “Süspansiyonda yapılan son geliştirmeler ve yeni yaylar ile çok daha iyi bir yol tutuşa sahibiz. Motor kontrol sistemi üstünde yapılan yazılım değişikliği gücü çok daha verimli kullanmamıza izin veriyor.” dedi.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top