You are here
Home > WORLD > WRC > Loeb, Finlandiya Rallisi’nde Mutlu Sona Ulaştı

Loeb, Finlandiya Rallisi’nde Mutlu Sona Ulaştı

Dünya Ralli Şampiyonası’nın en keyifli parkurlarından biri olan ve motor sporlarının ana yurdu Finlandiya Rallisi Sebastian Loeb’in zaferiyle sonuçlandı. Yüz binlerce kişinin izlediği yarışta Finli pilotlar Finlandiya halkının büyük desteğini alırken yarışı Fransız Loeb birinci sırada bitirdi. Loeb, baştan sona lider götürdüğü yarışı başarıyla tamamlayarak kariyerinde Finlandiya Rallisi’ni ikinci kez kazanmış oldu.

28 – 30 Temmuz’da koşulan Finlandiya Neste Oil Rallisi’nde takım arkadaşı Sebastien Ogier ve Castrol Edge/Ford pilotu Jari-Matti Latvala ile mücadele eden dünya şampiyonu Fransız pilot Sebastian Loeb, finalde zaferine son noktayı koydu.

İlk iki gün sonunda, lastiğinin patlaması sonucu oldukça dikkatli sürüş yapmak zorunda kalan ve yedek lastiği olmadığı için pozisyonu Latvala’ya kaptıran Ogier ise üçüncü sırada bitirdiği yarıştan memnun ayrılmadı. Son etaplarda rakipleriyle arasındaki farkı kapatmaya başlayan Latvala, Finlandiya’dan zaferle ayrılmak istemesine rağmen ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Öndeki üçlünün gerisinde 4. sırada ise Castrol EDGE’nin desteklediği Ford Abu Dhabi Dünya Ralli Takımı pilotu Mikko Hirvonen geldi. Hirvonen ilk etapta geçirdiği kaza nedeniyle yol dışında iki dakika kaybetti ve Perşembe akşamı 36. sıraya kadar geriledi. Buna rağmen sonraki etaplarda büyük bir performans sergileyen Hirvonen, mücadeleyi Loeb’ün 1.09 saniye gerisinde dördüncü sırada tamamlamayı başardı.

Şampiyonanın bugüne kadarki 8 yarışının ardından, Finlandiya sonrasında Takımlar Klasmanında ilk üç şöyle sıralanıyor: Citroen Total Word Rally Team (290 puan), Ford Abu Dhabi Word Rally Team (225 puan), M-Sport Stobart Ford Rally Team (101 puan).

Şampiyonanın tamamlanmasına son 4 yarış kala Genel Klasmanda Sebastien Loeb 171 puanla birinci, Mikko Hirvonen 144 puanla ikinci, Sebastien Ogier 140 puanla üçüncü sırada, Jari-Matti Latvala 96 puanla dördüncü ve Petter Solberg ise 83 puanla beşinci sırada yer alıyor.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda kıyasıya rekabet 18-21 Ağustos tarihlerinde Almanya Rallisi ile devam edecek.

FİNLANDİYA RALLİSİ

1.  Sebastien Loeb  Citroen  2h39m37.0s
2.  Jari-Matti Latvala Ford + 8.1s
3.  Sebastien Ogier  Citroen   + 12.8s
4.  Mikko Hirvonen  Ford  + 1m09.1s
5.  Petter Solberg  Citroen  + 1m16.2s

Sürücüler Klasmanı
1. Sebastien Loeb  171
2. Mikko Hirvonen  144
3. Sebastien Ogier  140
4. Jari-Matti Latvala  96
5. Petter Solberg  83

Takımlar Klasmanı
1. Citroen Total Dünya Ralli Takımı   290
2. Ford Abu Dhabi Dünya Ralli Takımı   225
3. M-Sport Stobart Ford Rally Team   101

Top