You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Burak Çukurova Skoda’yla Podyumdaki Yerini Aldı

Burak Çukurova Skoda’yla Podyumdaki Yerini Aldı

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı olan Kocaeli Rallisi’nde Skoda Fabia S2000 ile start alan şampiyon pilot Burak Çukurova 3.lüğe uzandı! Şampiyonanın ilk ayağı olan Ege Rallisi’nde Skoda Fabia S2000 ile yarışıp birinci olan Çukurova, Kocaeli Rallisi‘nde de Yüce Auto desteğiyle Bonus Parkur Racing adına toplam 12 özel etaptan oluşan yarışın 4.üncü ve 9.uncu etabında en iyi dereceyi elde etti.

Türkiye Ralli Şampiyonasının 4’ncü ayağı olan Kocaeli Rallisi’nde Skoda Fabia S2000 ile yarışan Burak Çukurova 3. oldu. Şampiyonanın ilk ayağı olan Ege Rallisi’nde birinciliğe uzanan Burak Çukurova Yüce Auto Skoda desteği ile Bonus Parkur Racing adına Skoda Fabia S2000 ile yarıştı. 2 gün süren toplam 12 zorlu etapta Çukurova’ya co-pilot olarak Ünal Tezel eşlik ederken toplam 8 yarıştan oluşan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4’ncü ayağı olan Kocaeli Rallisi, Skoda Fabia S2000’in üçüncülüğü ile sonuçlandı.

Yarış hayatına 1992 yılında başlayan Çukurova’ya co-pilot olarak Ünal Tezel eşlik ediyor. Kocaeli Otomobil Sporları Derneği (KOSDER) tarafından 30-31 Temmuz 2011 tarihleri arasında organize edilen Ford-Otosan Kocaeli Ralli’sine bu yıl da Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi ev sahipliği yaptı. Üstün teknolojik ürünler ile otomotiv endüstrisinde fark yaratan Skoda, 110 yıllık motor sporlarındaki başarılı geçmişine Türkiye’de Ege Rallisi’nden sonra Kocaeli Rallisi ile bir yenisini daha ekledi. 12 zorlu etapta toplam 358.68 Km’den oluşan Kocaeli Rallisi’nde 3.üncü olan Burak Çukurova, Fabia S2000 ile mükemmel bir performans sergilediklerini söyledi.

Çukurova; “Sezonun ilk yarışı olan Ege Rallisinde 1. olduktan sonra, 4. yarış olan Kocaeli yarışında ilk günü 3.üncü olarak bitirdiklerini, yarışın 2.inci gününde 2.liğe kadar çıktıklarını, daha sonra ise bazı ayar problemleri sebebi ile zaman kaybettiklerini, toparlanma sürecinin ardından iyi bir derece elde ederek podyumda her zaman olduğu gibi kendilerine yer bulduklarını söyledi. Çukurova, şu ana kadar yarışlarda başarımızda camiada görülmemiş bir şekilde desteğini eksik etmeyen Yüce Auto ile birlikte daha önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Top