You are here
Home > WORLD > WRC > Loeb Çok Yakında Karar Verecek

Loeb Çok Yakında Karar Verecek

Yedi kez WRC şampiyonu olarak ralli tarihinde efsaneler arasına ismini yazdıran Fransız pilot Sebastien Loeb’ün sezon sonunda Citroen ile olan sözleşmesinin sona ermesi dolayısı ile bütün gözler 37 yaşındaki pilottan gelecek karara çevrildi.

Loeb hafta başında basına yaptığı açıklamada, “Kararımı gelecek hafta içinde vermeyi planlıyorum. Yani Almanya’dan önce her şey belli olacak. Citroen’de kalmak, ralliyi bırakmak, ya da başka bir yerde yarışmak, vereceğim karar ne olursa olsun sürmekten vazgeçmeyi düşünmüyorum.” dedi.

Volkswagen’in teklifi konusunda sorulan sorulara ise, “Bu da bir seçenek. Neden olmasın. Şu an gerçekten ralliye devam etmek istiyor muyum diye düşünüyorum.” dedi.

Citroen Takım Patronu Olivier Quesnel ise, “Seb ile on yıldır beraberiz. Umarım bizimle kalmayı seçer. Eğer kalmak istemez ise onsuz başarmak zorundayız. Şu an ana hedefim Sebastien ile anlaşma imzalamak. Eğer bu gerçekleşmez ise yeni bir pilot arayışına gireceğiz. Şu an ihtimal dahilindeki pilotlar hakkında konuşmayı uygun bulmuyorum.” dedi

Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre Quesnel, FFSA’nın desteği ile Almanya Rallisinde start alacak olan Fransız pilot Pierre Campana ile ön görüşme yaptı. Fakat bu bilgi Citroen tarafından doğrulanmadı.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top