You are here
Home > WORLD > WRC Academy > Fisher İlk Akademi Galibiyetini Fransa’da Kazandı

Fisher İlk Akademi Galibiyetini Fransa’da Kazandı

Favorilerin liderlikten erken uzaklaştığı Fransa Rallisi’ni İngiliz Alastair Fisher kazanırken, Akademi’deki ilk zaferini elde etti.

Yerel genç yetenek Yeray Lemes ilk etaplarda liderliği eline geçirse de kısa sürede İrlandalı Craig Bren müthiş bir performans ile öne geçti.

Serinin lideri Estonyalı Egon Kaur ise üçüncü etapta yol dışına çıkarak yarış dışı kalınca Breen için şampiyonluğa bir adım daha yaklaşma umudu doğdu.

Yedinci özel etapta lastik patlatarak bu umutlarını geri bırakan Breen, liderliği de Lemes’e bıraktı.

İkinci sıra için çekişen Jose Suarez ve Alastair Fisher ise saniyeler içinde savaşırken, Lemes hakemler tarafından beş dakika ceza alınca üçüncü sıraya düşerek yarış galibiyetini Fisher’a hediye etti.

Fisher, “Bu yarışı Lemes kazandı. Ama yaptığı hata ile bana hediye etti. Kendisi çok hızlı bir pilot. Biz de Jose ile müthiş bir mücadele yaşadık.” derken yarışın ikinci Suarez, “Sezon başından beri oldukça geliştiğimizi hissediyoruz. Burada Alastair ile girdiğimiz mücadele de bunun kanıtı.” dedi.

Lemes ise, “Kazandığımız yarışı zaman cezası ile kaybetmek çok kötü olsa da Fisher iyi bir pilot onun adına çok mutlu oldum.” dedi.

WRC Akademi’nin tamamlanmasına bir yarış kala Egon Kaur hala 92 puanla liderliğini korurken, altı etap kazanan Craig Bren aldığı puanlarla 72’i puanı bularak şampiyonluk umutlarını taze tuttu. 66 puandaki Yeray Lemes ise yerini koruyacağı şüphesiz. İspanya rallisinde Volkswagen MS adına Fabia direksiyonuna geçecek Lemes bu konuda çok heyecanlı. Akademi’nin son yarışı sezon kapanışı olan ve 10-13 Kasım tarihlerinde koşulacak olan Galler Rallisi olacak.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top