You are here
Home > TURKEY > Rallikros > ANOK Otokrosu Kazan’da Yapıldı

ANOK Otokrosu Kazan’da Yapıldı

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından düzenlenen ANOK Mahalli Otokros Yarışı ve Türkiye Otokros Şampiyonası dördüncü ayağı ANOK Otokros Yarışı 8-9 Ekim tarihlerinde Kazan’da koşuldu.

8 Ekim Cumartesi günü koşulan ANOK Mahalli Otokros Yarışı’nda Kategori 1 ‘de Sinan Saatçi birinci olurken, Kadir Murat Altıntaş ikinci ve ilk defa yarışan Ankaralı genç sporcu Mertcan Uludağ üçüncü oldu. Kategori 5’te Yavuzhan Cabbaroğlu birinci olurken, Tansel Tunca ikinci ve Tan Uydaş üçüncü oldular.

Büyük rekabetin yaşandığı Kategori 4’te ise 1 salise farkla Toksport’tan Hakan Kargın, Halim Ateş’in önünde birinci olurken üçüncü ise Cem Özdemiroğlu oldu.

ANOK Mahalli Otokros’un ödül töreni Fat Cat Pub’ta gerçekleştirildikten sonra tüm yarışmacılar, basın mensupları ve ANOK üyelerinin katılımıyla bir yemek gerçekleştirildi.

9 Ekim Pazar günü ise Türkiye Otokros Şampiyonası 4. Ayağı ANOK Otokros Yarışı kapalı ve ara ara yağan yağmur eşliğinde gerçekleştirildi. Oldukça çekişmeli bir mücadeleye sahne olan yarışlarda pilotlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı ve zeminin kayganlaşması sonucu zamana karşı gerçekleştirilen yarışların hızı mahalli yarışmadakine göre düştü.

Beş kategoride mücadele eden yarışçılar, 1050 metre uzunluğundaki toprak parkurda beş tur üzerinden toplam 5250 metreyi zamana karşı tamamladılar.

Kategori 1’de Sinan Saatçi Fiat Palio’suyla Kadir Murat Altıntaş’ı geçerek birinci oldu.

Kategori 2’de Emir Küçüksarı geçtiğimiz yıl aynı parkurda geçildiği rakibi Tansel Tunca’yı bu kez geride bırakmayı başararak birinciliği elde etti.

Kategori 3’te tek başına start alan Mustafa Göçer’in ise zamanı 03:51:92 oldu.

Kategori 4’te Hakan Kargın iki rakibini de yaptığı zamanla geçerken, rakiplerinin ihraç olması sebebiyle kategorisinde tek başına kupasını kaldırdı.

Kategori 5’te Tan Uydaş şampiyonluk yolunda önemli bir adım atarak birinci oldu. Ankaralı sporculardan Celalettin Uludağ ise ikinci oldu.

Ankara Life basın sponsorluğunda gerçekleşen yarışa, Kazan Belediyesi, Ankara Umum Otomobilciler ve Şöförler Esnaf Odası, Papsi Cafe Pub, Kılavuz Yangın Söndürücüleri ve Fat Cat Pub’ta destekte bulundular.

Ankaralı sporcuların büyük katılım gösterdiği Ankara yarışından sonra Türkiye Otokros Şampiyonası son yarışı Antalya’da koşulacak.

Parkuru ziyaret eden Kazan Belediye Başkanı Beyhan Sarı yarışçılara başarılar dileyerek, bu yarışların Kazan´da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve belediye olarak yarışlara olan desteklerinin süreceğini söyledi.

Top