You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Rallide Heyecan Bursa’ya Taşınıyor

Rallide Heyecan Bursa’ya Taşınıyor

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6.ayağı olan 36.Yeşil Bursa Rallisi, Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi katkıları ve Mavi Cin, Holiday Inn Bursa ve Technospray sponsorluğunda 22-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

1972 yılında kurulan ve Türkiye’nin en köklü otomobil sporları kulüplerinden birisi olan Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK), geleneksel Yeşil Bursa Rallisi’ni bu yıl 36. kez düzenliyor. 2011 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6.ayağı olan organizasyon, 22-23 Ekim tarihleri arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi katkıları ve Mavi Cin, Holiday Inn Bursa ve Technospray sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Orhaneli-Keles bölgesinde yer alan 133,21 km.si özel etap toplam 482.96 km. uzunluğundaki parkurda gerçekleştirilecek olan organizasyon, 22 Ekim Cumartesi sabahı Çalı yolu Otopazarı girişinde yer alan Mavi Cin’deki teknik kontrol ile başlayacak. Aynı gün saat 13:30’da Mavi Cin önünden verilecek seramonik start ile başlayacak rallide,  Dağgüney, Harmanalan ve Soğukpınar etaplarını kat edecek olan ekipler, saat 17.30’dan itibaren Nilüfer Açık Oto Pazarı otoparkında oluşturulacak Mavi Cin Seyirci Özel Etabı’nı geçecekler. Bursalı otomobilseverler bu etapta Türkiye’nin en hızlı pilotlarının performanslarını yakından izleme şansı bulacaklar… Servis alanı olarak da Mavi Cin otoparkının kullanılcağı rallinin ilk günü, ekiplerin saat 18.49’dan itibaren Görükle’deki Holiday Inn Bursa’da kapalı parka girmeleri ile son bulacak.

23 Ekim Pazar sabahı 08:00’de yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipler, Dağgüney, Harmanalan, Soğukpınar ve Hüseyinalan etaplarını ikişer kez geçerek saat 17:18’den itibaren Holiday Inn Bursa’daki finiş tagına ulaşabilmek için mücadele edecekler.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Ankara, Muğla, Bursa illerinden 50 kadar ekibin katılımı beklenen organizasyonda ayrıca amatör sürücülere yönelik mahalli klasman da gerçekleştirilecek. Yarışta ayrıca sınıf ayrımı olmadan 2 çeker otomobil ile ferdi yarışan en iyi ekibe Technospray Özel Ödülü verilecek.

Organizasyon ile ilgili detaylı bilgilere www.yesilbursarallisi.com web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Top