You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Cumhuriyet Rallisi İçin Geri Sayım Sürüyor

Cumhuriyet Rallisi İçin Geri Sayım Sürüyor

29-30 Ekim tarihlerinde koşulacak Cumhuriyet Rallisi’nde pilotlar, zorlu ancak pilotajı ön plana çıkartan toprak parkurda kıyasıya rekabet edecekler. 29 Ekim Cumartesi günü saat 17:00 de yapılacak Start Töreni Nazilli İlçesinin 29 Ekim kutlamaları resmi programında da yer alıyor.

Bu yıl Aydın’da ilk defa gerçekleştirilecek olan ralli için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Adının “Cumhuriyet Rallisi” olması nedeniyle gelenekselleştirilmesi düşünülen organizasyon, İsabeyli Belediyesi ile birlikte ralli sporuna destek veren gönüllülerin maddi ve manevi katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Yarış öncesi yapılan hazırlıklar doğrultusunda Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur’un Başkanlığında tüm ilgili kurum temsilcilerinin katılımı ile bir koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda ilgili birimler Ege Otomobil Sporları Kulübü yöneticileri tarafından bilgilendirildi.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, yapılan koordinasyon toplantısında, Cumhuriyet Rallisi’nin en iyi şekilde yapılması ve her türlü tedbirin alınması için sorumlu kurumlara talimat verdi. Resmi kurum temsilcileri toplantının ardından parkura çıkarak yapılabilecek çalışmalar için tespitte bulundu.

Toprak özel etaplarda koşulacak toplam 100 kilometrelik rallinin özel etap uzunluğu 18;5 kilometre. Şiddetli yağışa rağmen çok fazla zarar görmeyen parkurun daha da iyi hale getirilmesi için tamamı Aydın İl Özel İdaresi tarafından onarılacak. Cumhuriyet Rallisi’nin yapılacağı parkurda, onarım çalışmaları starttan 10 gün önce başlayacak.

Cumhuriyet Rallisi için 13 Ekim’de açılan kayıtlar, 27 Ekim Çarşamba günü saat 12.00’ye kadar devam edecek. Ralliye ilk kayıt Orçun Nural tarafından yapılırken onu, Ege Asal Metal sponsorluğunda yarışacak Mithat Diker, Göktuğ Tuncay, Kemal Şener izledi. Yarışmanın sportif ve teknik billgileri ile kayıt formu EOSK web sitesinden temin edilebilir.

Top