You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yeşil Bursa’nın Galibi Çukurova-Tezel

Yeşil Bursa’nın Galibi Çukurova-Tezel

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 2011 sezonunun sondan ikinci ayağı olan 36. Yeşil Bursa Rallisi, Yüce Auto Skoda desteğinde Bonus Parkur Racing adına yarışan Burak Çukurova – Ünal Tezel ekibinin birinciliği ile sonuçlandı.

Pegasus Racing’den Fatih Kara – Bilge Ayan’ın genel klasman ikinciliğini elde ettiği zorlu rallinin üçüncüsü Castrol Ford Team Türkiye’den Emre Yurdakul – Burak Erdener ikilisi oldu.

Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından Mavi Cin, Holiday Inn Bursa, Technospray, Aksan Group sponsorluğunda Bursa Büyükşehir Belediyesi katkıları düzenlenen 36.Yeşil Bursa Rallisi, Uludağ ve Orhaneli – Keles bölgesinde yer alan 133,21 km’si özel etap olmak üzere toplam 482,96 km uzunluğundaki parkurda gerçekleştirildi.

Yarışta geçilen 12 özel etapta liderlik için Murat Bostancı – Onur Vatansever, Yağız Avcı – Bahadır Gücenmez, Burak Çukurova – Ünal Tezel ve Ercan Kazaz – Emire Cantürk ekipleri arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. İkinci özel etapta Bostancı’dan liderliği devralan Kazaz,  üçüncü özel etap sonunda da liderliğini korumayı başardı.

Seyirci özel etabında Yağız Avcı’nın 2,8 saniye arkasında kalan tecrübeli pilot, günü 1,3 saniye farkla ikinci sırada tamamladı. Kazaz’ın 9.9 saniye ardında ise takım arkadaşı Burak Çukurova yer aldı.

Yarışın ikinci günü Bonus Parkur Racing’den Ercan Kazaz – Emire Cantürk ikilisi motor arızası ile yedinci özel etapta yarışa veda etti.

Aynı özel etapta Castrol Ford Team Türkiye’den Yağız Avcı – Bahadır Gücenmez ekibi de mekanik bir sorun ile yavaşlamak zorunda kaldı.

Sekizinci özel etap olan Hüseyinalan’da Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi etabı tamamlasalar da servis alanında yarışı terk edince Bonus Parkur Racing’den Burak Çukurova – Ünal Tezel zirve mücadelesinde rahat bir nefes aldı.

Yarışın kalan özel etaplarını da başarı ile tamamlayan Çukurova-Tezel birinciliğin sahibi olurken, aynı zamanda Sınıf 2 birinciliğinin de sahibi oldu.

Yarışın genel klasman ikincisi son iki özel etapta en iyi zamanı yapan Pegasus Racing’den Fatih Kara – Bilge Ayan oldu. Ford Fiesta R2 ile mücadele eden Castrol Ford Team Türkiye ekibi Emre Yurdakul – Burak Erdener ikilisi de üçüncü sırada finişe gelerek podyumu tamamlayan ekip oldular.

Yarışın Sınıf 3 birinciliğini bayan ekip Serpil Pak – Merve Hasbay elde ederken Sınıf 5 birincisi Fatih Kara – Bilge Ayan, Sınıf 6 birincisi Emre Yurdakul – Burak Erdener, Sınıf 7 birincisi Cüneyt Göz – Ersin Ören, Sınıf 8 birincisi Tezcan Dalfidan – Eda Özer ikilisi ve sınıf 9 birincisi de Ali Murat Pekdemir – Tolga Tezeken ekipleri oldular.

En iyi bayan pilot ve en iyi genç pilot Burcu Burkut Erenkul, en iyi bayan co-pilot Eda Özer, En genç co-pilot Ceren Ergün olurken, bireysel olarak iki çeker otomobil ile yarışan en iyi pilot olan Ferhat Tanrıbilir-Burak Koçoğlu ikilisi Technospray özel ödülünün sahibi oldular.

Genel klasman ikincisi Fatih Kara – Bilge Ayan aynı zamanda iki çeker kupasını da elde etti.

Yeşil Bursa Rallisi’nde Yağız Avcı – Bahadır Gücenmez ikilisi podyum dışında kalsalar da sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğu, Castrol Ford Team Türkiye ise Takımlar Şampiyonluğunu matematiksel olarak garantiledi.

2011 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun ileriki bir tarihe ertelenen (beşinci ayak yarışı) son ayağı Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) organizatörlüğünde 19-20 Kasım 2011 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek Hitit Rallisi olacak.

Top