You are here
Home > TURKEY > Rallikros > Otokros’ta Sezon Sona Erdi

Otokros’ta Sezon Sona Erdi

Antalya Motorsporları Kulübü (AMK) tarafından düzenlenen 2011 Türkiye Otokros Şampiyonası´nın beşinci ve son ayağı 12-13 Kasım tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan Dünya Ralli Şampiyonası Özel Seyirci Etabı´nda düzenlendi.

12 Kasım Cumartesi günü koşulan mahalli yarışmada start alan 31 yarışmacıyla beraber bu sezonki bir otokros yarışmasında start alan yarışmacı rekoru da kırılmış oldu. Pazar günkü ulusal yarışa katılacak isimlerin de bu yarışmaya katılmasıyla beraber yarışmaları izleyen Antalyalılar ön-final havasında bir yarış izlediler.

Mahalli yarışın tamamlanmasının ardından büyük şov Antalya şehir merkezinin en güzel manzarasına sahip yeri Varyant’a taşındı. Şov amaçlı sürüşlerini yaparak tüm hünerlerini sergileyen Luca Rossetti, Burak Çukurova, Kemal Gamgam, Engin Kap, Aslan Acar, Volkan Işık ve Halim Ateş Antalyalılar’dan bol bol alkış aldı. Antalya Büyükşehir Başkanı Sn. Mustafa Akaydın da Luca Rossetti’nin yanında parkuru geçerken, yaptığı konuşmada Antalya’da otomobil sporlarına daha fazla destek vereceğini belirtti.

Pazar günü koşulan ulusal şampiyona yarışında ise Kategori 2 ve Kategori 3’te kazananları saliseler belirledi.

Kategori 1’de Sinan Saatçi Fiat Palio ile yarışı Taner Canbolat ve Eser Tuncay’ın önünde bitirdi.Geçtiğimiz yıl ki yarışın en genç sporcusu olarak üçüncü olan Mehmet Çağlayan ise mekanik arızadan ötürü yarış dışı kaldı.

NeoMotorspor’dan İki Şampiyon Çıktı

Kategori 2’de Neo Motorspor pilotu Emir Küçüksarı Ford Fiesta ST ile Renault Clio Ragnotti’li Bülent Gürkan’ın zamanından 0.3 saniye daha iyi bir zaman yaparak podyumun zirvesine çıktı. Kategorinin üçüncüsü ise Tunç Tuncer oldu. Bu kategoride de Rüstem Kesgi ve Refik Can Eroskay mekanik arıza nedeniyle damalı bayrağı göremediler.

Kategori 3´te de Eskişehirli genç sporcu Buğra Banaz, ulusal yarış öncesinde attığı taklaya rağmen ekibin yoğun çabasıyla start alabilen Mehmet Pınarbaşı’nı saniyenin 0.3 kadar daha iyi bir zamanla geride bırakmayı aşardı. Aslan Acar de Fiat Palio S1600 ile kategori üçüncüsü olarak podyuma çıktı.

Kategori 4´te iki Super2000’li pilottan birinci olan isim Peugeot 207 S2000’li Halim Ateş olurken, antrenman amacıyla Grande Punto S2000 ile start alan Burak Çukurova iki saniyelik bir farkla ikinci oldu. Sabri Ünver Subau Impreza ile üçüncü olarak yarışı tamamladı.

Kategori 5´te start alan Volkan Işık en iyi zamanı yapsa da yarışma sonunda Kapalı Park’a girmeyerek yarışmadan çekilmiş oldu. Böylelikle Taner Şengezener Impreza’sıyla Mitsubishi’li Evo Maxi ile yarışan Erkan Güral’ın önünde rahat bir birincilik kazandı. Engin Kap da “historic” otomobili Anadol STC ile üçüncü oldu. Halid Avdagic de Türk üretimi yarış otomobili Contol1 ile klasman dışı olarak parkura çıktı.

Üç kez Avrupa Ralli Şampiyonu Luca Rossetti’nin gün içindeki şovlarıyla renklenen sezonun son yarışıyla beraber 2011 Türkiye Otokros Şampiyonası da sona ermiş oldu.

Top