You are here
Home > WORLD > ERC > Lotus Ralli Serüvenine Başlıyor

Lotus Ralli Serüvenine Başlıyor

Uzun süre parkurlardan uzak kalan Lotus, 2011 sezonu sonuna doğru geri dönüşünün sinyallerini vermiş ve projesi basına duyurmuştu.

United Business’ın desteğini alan takım testlerde üç kez ERC şampiyonu Luca Rossetti’den destek alarak aracını büyük ölçüde geliştirmişti.

Bu hafta FIA homologasyon onayı alacak Lotus Exige R-GT, sınıfında ilk homologe olan araç olma özelliğini taşırken, Lotus Racing’in müdürü Claduio Berro, “Talbot Sunbeam Lotus’dan 30 yıl sonra tekrar parkurlara dönmek müthiş bir heyecan. Hepimiz bunun için çok heyecanlıyız. Müthiş bir araç geliştirdik. United Business’ın desteği ile bu sezon ERC’nin başlamak için doğru bir adım olduğuna inanıyoruz.” dedi.

UBT’den Pier Liberali ise, “Lotus Racing ile giriştiğimiz bu ortaklıktan dolayı gururluyuz. Lotus adı motorsporları tarihinin önemli bir yapıtaşıdır. Bu sezon ile beraber bu adı daha ileri taşıyacağız.” dedi.

Takım bu sezon yedisi kendisi için üçüde müşteriler için toplam on araç üretecekken, ERC’nin ikinci ayağı olan 1000 Miglia Rallisi içinde eski Portekiz şampiyonu Bernardo Sousa ile anlaştığını duyurdu.

Sousa, ERC takvimini Lotus ile takip edecekken, takım aracın giydirmesini de siyah üstüne altın renginde karar verdiğini böylece firmanın geçmişine de saygılarını sunduklarını açıkladı.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top