You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Timur – Ersoy İkilisi Ege’de Podyumda

Timur – Ersoy İkilisi Ege’de Podyumda

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan “Ege Rallisi 2012” , 7-8 Nisan tarihlerinde gelenekselleşen İzmir parkurlarında düzenlendi.

2011 İstanbul Kupası ile ralli kariyerine start veren Yiğit TİMUR ve co-pilotu Efe ERSOY, ilk ulusal rallilerinde Fiat Palio otomobilleri ile Sınıf 9’da kürsünün en üst basamağında, birinci olarak yarışı tamamladılar.

Otomobili ile ilk kez asfalt bir yarışta start alan Yiğit Timur, genç ve tecrübeli yeni co-pilotu Efe Ersoy ile yarışın ilk gününden itibaren sınıflarındaki liderliği elden bırakmadı ve birincilik kupasının sahibi oldu.

Kendi otomobillerine göre daha güçlü araçlara yakın ve iyi zamanlara imza atan ikili, sürat ve başarılı pilotajları ile dikkat çekti.

Aynı zamanda etapların en genç ekibi olan ikili, Genç Pilotlar ve Genç Co-Pilotlar Şampiyonaları’nda da ikinci olarak önemli puanları hanelerine yazdırdılar.

KOPAŞ Kozmetik sponsorluğunda, Team47 Motorsport adına yarışan ikili, 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın tüm yarışlarında start alacak.

Timur-Ersoy ekibinin bir sonraki yarışı, 28-29 Nisan tarihlerinde ESOK tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan 3. KYK Eskişehir Rallisi olacak.

Top