You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Ford İçin Avrupa’da Şampiyonluk Heyecanı Başlıyor

Ford İçin Avrupa’da Şampiyonluk Heyecanı Başlıyor

Castrol Ford Team Türkiye için Avrupa’da da şampiyonluk heyecanı başlıyor

Türkiye’nin şampiyon ekibi Castrol Ford Team Türkiye, 11-13 Mayıs tarihlerinde Bulgaristan’da gerçekleştirilecek 9. Sredna Gora Rallisi ile Avrupa’da ilk rallisine çıkıyor. Doğu Avrupa Ralli Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotları Yağız Avcı ve Murat Bostancı, Türkiye’ye zaferle dönerek Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorlar.

Bu sezon çıtayı iyice yükselten ve Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yanı sıra Doğu Avrupa Ralli Şampiyonası’nı da kovalayacak olan Castrol Ford Team Türkiye, 11-13 Mayıs’ta Bulgaristan’da gerçekleştirilecek olan Sredna Gora Rallisi’nde Avrupa sahnesine çıkıyor. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın asfalt özellikli ilk iki yarışını Doğu Avrupa Ralli Şampiyonası’na hazırlık olarak değerlendiren ekip, Bulgaristan Rallisi’nden zaferle ayrılarak şampiyonaya iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Yaklaşık 6 yıldır gerçekleştirilen Bulgaristan Rallisi, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Pazarcık yakınında gerçekleştirilecek. Toplamda 11 özel etabın koşulacağı Bulgaristan Rallisi’nde Castrol Ford Team Türkiye pilotları 181 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 323 kilometreyi geride bırakacaklar. 11 Mayıs Cuma günü gece gerçekleştirilecek 6,79 km’lik seyirci özel etabıyla start alacak olan ralli, 13 Mayıs Pazar günü sona erecek.

Castrol Ford Team Türkiye ve ülkemizi temsil edecek olan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ve Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilileri, Bulgaristan Rallisi’nde Doğu Avrupa Ralli Şampiyonası’nı kovalayan 22 ekibe karşı mücadele edecekler. Geçen yılın Doğu Avrupa ve Bulgaristan Rallisi Şampiyonu’nun da yarışacağı ralliden zaferle ayrılmak isteyen Castrol Ford Team Türkiye; 4 ton yedek parça, 200 lastik ve 80 jant ile 9 Mayıs Çarşamba günü yola çıktı. İki Ford Cargo kamyon, bir Ford Cargo Çekici, bir Ford Transit Van, iki otomobil, iki antrenman otomobili ve biri Fiesta S2000 biri de Fiesta R2 olmak üzere iki ralli otomobilinin Bulgaristan’a varmasıyla Perşembe günü servis alanına yerleşecek olan 16 kişilik ekip, toplamda 450 km yol kat etmiş olacak.

Serdar Bostancı: “Türkiye’nin özlemini duyduğu başarıyı yakalayacağız”

Türkiye’deki zorlu mücadelenin Castrol Ford Team Türkiye’nin motivasyonunu pozitif etkilediğini belirten Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Yıllardır Türkiye’nin beklediği Avrupa zaferini ülkemize kazandırmak için yarışacağız. Bulgaristan Rallisi’nin Türklerin yoğun bulunduğu bölgede yapılıyor olması bizim için avantaj olacaktır. Yarışı kazanmamız bu yüzden hem Türkiye hem de Bulgaristan’da yaşayan Türkleri gururlandıracak. Sezon öncesi yaptığımız 180 km’lik testlerle hem Türkiye hem de Avrupa için gerekli ayarları belirledik ve toplamı 280 km’yi bulan son iki Türkiye Ralli Şampiyonası ayaklarında da Doğu Avrupa Rallisi’nde performansımızı daha da artırmamızı sağlayacak birçok set-up ve parça denemesi yaptık. Avrupa’da yarışacağımız rallilerin tamamı asfalt parkurlara sahip olduğundan, asfalt parkurda koşulan Ege ve Eskişehir rallileri iyi birer test ortamı oluşturdular. Olimpiyat vizesi alan Türkiye Milli Bayan Voleybol Takımı’nın ardından biz de ülkemize uluslararası başarı getirmek istiyoruz. Pilot ve co-pilotlarımızın moral motivasyonu en üst seviyede ve ekip olarak Türkiye’ye zaferle dönebilecek güçteyiz” dedi.

Top