You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > V1’e Rallici Akını

V1’e Rallici Akını

V1 CHALLENGE YENİ SEZONUNUN İLK YARIŞI 27 MAYIS’TA TARSUS CADDELERİ’NDE

Türkiye’nin ilk özgün motorsporları organizasyonu V1 CHALLENGE, 2012 sezonuna 27 Mayıs’ta merhaba diyor. Ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza atan ralli pilotu Volkan Işık tarafından tasarlanan ve Türkiye’nin her şehrini dolaşma hayaliyle yola çıkan V1 Challenge’ın yeni sezonunun ilk durağı bu yıl Tarsus olacak.

Projesi, geliştirme çalışmaları ve üretimi Volkan Işık tarafından gerçekleştirilip gün ışığına çıktığı ilk günden itibaren motorsporlarında bir marka yaratmayı kendine amaç edinen ve bu yolda motorsporları tarihinde yepyeni bir sayfa açan VOLKİCAR, kendisi için tasarlanan Türkiye’nin ilk özgün motorsporları şampiyonası V1 CHALLENGE’ın yeni sezonu başlıyor. Toplam 7 yarıştan oluşacak V1 Challenge’ın ilk mücadelesi 27 Mayıs Pazar günü Tarsus’ta koşulacak.  Tarsus’un ayakta kalan antik kapısı “Kleopatra Kapısı” etrafında trafiğe kapatılarak oluşturulan 400 m’lik parkurda gerçekleşecek yarış, 15 tecrübeli pilotun mücadelesine sahne olacak.

 Yeni Pilotlar iddialı geliyor

İlk sezonunda dişe diş bir mücadeleye sahne olan V1 Challenge, 2012’de yeni pilotlarla daha renkli geçecek.  Geçtiğimiz sezon podyumun ilk üç basamağını paylaşan Burak Çukurova, Dağhan Ünlüdoğan ve Can Tolon’un yanısıra, amatör pilotların yarışmasına imkan tanıyan V2 Challenge’ın 4 başarılı pilotu da bu sezon V1 Challenge’ta mücadele edecek. Toplamda 3’ü kadın 15 pilotun yarışacağı sezonun sürpriz isimleri ise son üç senenin Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı ve uzun yıllardır motorsporlarında ismini birçok başarıyla duyuran Koray Muratoğlu olacak.

Baba-oğul kapışacak

2006 sezonundan bu yana ilk kez V1 Challenge Tarsus yarışı için misafir pilot olarak direksiyon başına geçecek Avrupa F2 Ralli Şampiyonu Nejat Avcı, ilk defa oğlu Yağız Avcı ile birbirine denk araçlarla aynı parkurda yarışacak. Baba oğlun kapışması heyecanla bekleniyor.

Yarışın galibine 6 bin lira ödül

Ödüllendirme sistemiyle de Türkiye’de bir ilk yaratan V1 Challenge’ın her yarışında ilk üç sırayı paylaşan pilotlar para ödüllünün sahibi olacak.  Sporcuyu ve motorsporlarını destekleyen bu uygulamayla, bu sene yarışı 1’nci bitiren pilot 6 bin lira, 2’inci 4 bin lira, 3’üncü ise 2 bin liranın sahibi olacak. Sezon boyunca koşulacak toplam 7 yarışta aynı pilot 1’inci olursa, 42 bin lira kazanmış olacak.

V1 Challenge sezon liderini ise tüm yarışlardan toplanacak puanlar belirleyecek. 7 yarış sonunda en fazla puanı toplayan pilot V1 Challenge 2011 birincisi olarak altın, ikinci olan pilot gümüş ve üçüncü olan pilot da bronz kupa kazanacak.

7 yarış, 6 şehir, 5 bölge

Türkiye’deki şehir merkezlerini gezebilen ve her bölgeye ulaşabilen bir şampiyona hayaliyle yola çıkan V1 Challenge, amacına yeni sezonda ulaşıyor. Türkiye’nin 5 bölgesini dolaşacak V1 Challenge, sırasıyla 27 Mayıs Tarsus, 24 Haziran Kayseri, 12 Ağustos Samsun, 9 Eylül İstanbul, 16 Eylül Aydın, 21 Ekim ve 4 Kasım İzmir’de gerçekleştirilecek. V1 Challenge’ın gerçekleşeceği illerdeki caddeler trafiğe kapatılarak, oluşturulan yarış sistemiyle isteyenler uzağa gitmeden bu heyecanlı mücadeleyi belki de evinin balkonundan seyretme şansı yakalayacak. Geçtiğimiz sene 40 bin izleyici rakamına ulaşarak motorsporları tarihinde bir ilke imza atan V1 Challenge, yeni sezonda bu başarısını daha da yukarıya taşımayı hedefliyor.

Telia Sonera’nın ana sponsoru olduğu V1 Challenge’a, Lassa, Castrol, ISS Catering Services, CMS, Vakkorama ve Power FM ise co-sponsor olarak destek veriyor.

Top