You are here
Home > WORLD > PWRC > Gorban, Akropol’de İlk Zaferine Ulaştı

Gorban, Akropol’de İlk Zaferine Ulaştı

Ukraynalı Valeriy Gorban, oldukça sorunlu bir yarışın ardından P-WRC serisinde ilk kez zafere ulaşarak takımı Mentos Ascania’ya da ilk zaferini kazandırdı.

Cuma seride liderliği yakalayan ama Lancer Evo IX iki süspansiyonu da arıza verince öğleden sonra liderlikten uzaklaşan Ukraynalı, son güne Impreza sürücüsü Nicolas Fuchs’un dört buçuk dakika arkasında başladı. Kontrollü giderek finişe ulaşmayı hedefleyen Gorban, Fuchs’un süspansiyon kırması ile bir anda liderliğe yükseldi.

Gorban, “Cuma günü yaşadığımız sıkıntılardan sonra bu yarışı kazanabileceğimi hiç ummuyordum. İlk zaferimiz ve çok mutluyuz. Çok ilginç ve zor bir yarıştı. Nicolas’ın başına gelenler için çok üzüldük.” dedi.

Serinin ikincisi ise Endonezyalı Subhan Aksa oldu. Lancer Evo X ile yarışan 25 yaşındaki isim Arjantin de elde ettiği ilk puanlardan sonra buradaki ikincilik ile mutlu olduğunu söyledi.

“Akropol’un çok zor bir yarış olduğunu biliyorduk. Bu yüzden kontrollü gidip hata yapmamaya çalıştık. Aldığımız puanlardan mutluyuz.” dedi.

Yarışa sorunlu başlasa da Ricardo Trivino serinsin üçüncülüğünü elde ederken, son iki yarışın galibi Meksikalı Benito Guerra dördüncü oldu. Guerra aldığı 12 puanla serinin liderliğini sürdürürken, ikinci sırayı Polonyalı Michal Kosciuszko ve Valeiry Gorban 40’ar puanla paylaşıyor.

Ekipler bir sonraki yarış olan 22-24 Haziran tarihlerinde koşulacak Yeni Zelanda Rallisi ile mücadele devam edecekler.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top