You are here
Home > WORLD > IRC > Efsane Yarışta Trajedi

Efsane Yarışta Trajedi

2012 IRC sezonunun beşinci yarışı olan Targa Florio’nun ikinci günün yaşayan trajedinin ardından yarış sekizinci özel etapta sonlandırılarak Jan Kopecky yarışın galibi ilan edildi.

IRC’nin Macaristan ayağı olan Mecsek Rallisi takvimden düşünce riskli bir tarihte takvime alınan efsane yarış Targa Florio’da her şey güzel başlamış ve beklenen çekişme Andreas Mikkelsen Jan Kopecky ve Paolo Andreucci Umberto Scandola arasında yaşanmaya başlamıştı.

İtalya Ralli Şampiyonasına da puan veren yarışı daha önce altı kez kazanan Andreucci net favori gösterilirken, Skoda’lar ciddi bir sürpriz yaparak yarışı domine etmeye başladılar.

İlk günü Mikkelsen Kopecky’nin 4.5 saniye önünde tamamlarken, bütün ekipler dar değişken karakterli ve ciddi tümsekli yollardan yorgun düşmüştü.

İkinci günün ilk etabıda çok hızlı başladı.

Kopecky ikinci etapta verdiği liderliği almak için limitlerinde giderken, Mikkelsen’in risk almaması sonucu liderliğe yerleşirken, etabın en iyi zamanının Fiesta RRC ile Basso’dan geldi.

Tam bu sırada etabın sekizinci kilometresinde kaza yapan İrlandalı Craig Breen’in haberi geldi.

HRT’den kiralanan ve Sainteloc tarafından yürütülen 207 S2000 sağ taraftan bariyerlere saplanmış ve Breen yardımcı sürücüsü Gareth Roberts olay yerinde hayatını kaybetmişti.
Araçta ufak caplı çıkan yangın görevliler tarafından söndürüldü ve etap kapatıldı.

Roberts’ın ölüm haberi ralli merkeze ulaşınca, komiserler toplanarak yarışı iptal kararı aldılar.

Yapılan açıklamada Craig Breen’in sağlık durumunun iyi olduğu ancak yaşanan ölümden sonra yarışı iptal kararının alındığı belirtildi.

Böylece etabı son tamamlayan ekip olan Andreas Mikelsen’in zamanı diğer araba verildi ve Jan Kopecky 0.8 Norveçlinin önünde yarışın kazananı oldu.

Ekipler yarışın ardından açıklama yapmazken servis parkında büyük bir üzüntü vardı.

IRC’nin sıradaki ayağı olan Geko Ypres Rallisi 21-23 Haziran tarihlerinde Belçika’da koşulacak.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top