You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız Avcı’dan Cevap

Yağız Avcı’dan Cevap

Bugün bir haber portalında, sitenin editörünün “2 milyon Euro’luk Adam” başlığı ile yayınladığı yazıda geçen bazı eleştirilere cevap hakkımız olduğunu düşünüyorum.

Çünkü kullanılan kelimeler biz Türk ekiplerinin emeklerini hiçe saymak bana göre. Örneğin; ‘basıyor 1.5 dakikayı’ , ‘gagaladı’, ‘bizim horozları gözümüzde fazla büyüttük’, ‘bizimkileri bozguna uğrattı’ gibi açıklamalar bizim emeklerimizi maalesef hiçe saymak.

Juho Hanninen gibi bir pilotun kalitesini tartışmaya zaten gerek yok keza kendisi hem IRC hem de Dünya Super2000 şampiyonu olmuş bir pilot. Senelik yarış ve test kilometresi bizlerin en az 5 katı. Ayrıca parkuru ezbere bilmemiz konusunda biz Türk ekipler adına yorum yapılmış fakat kendi adıma ben her etapta co-pilotuma ve yol notuma güvenirim, ezberim de çok zayıftır. Etapları bilmek ayrı ezberlemek ayrı, bu ikisi karıştırılmış bence.

Co-pilotlarımız ne işe yarıyor acaba?

Burada onların da emeği hiçe sayılmıyor mu?

Kaldı ki ilk etap büyük oranda yeniydi ve ilk defa geçtik, best-time yapmış olmamız ezberlediğimizden mi?

Juho Hanninen ve aynı kalitedeki pilotlar ilk defa gittiği yerlerde bile çok hızlı olabiliyorlar çünkü tecrübeleri buna müsade ediyor. Bizler ise Hanninen’i geçemezdik ama en azından yakındık ve Türkiye Ralli Şampiyonası’nı düşündüğümüz için de bir yerden sonra tempomuzu ona göre ayarlamak durumundaydık. Tempoyu düşürmesek de geçemezdik ama bizim için gayet güzel bir sonuç bu. Bizler yarışlarda kilometrede 0.5 saniye almak için stres altında o kadar risk alırken, mekanik ekibimiz gece gündüz otomobili en iyi şekilde hazırlayıp en iyi sonucu almamız için uğraşırken benzin farkı 0.5 saniye olarak söylenmiş. Hangi veriye dayanarak? Hangi kilometreye göre? Biz de bu benzini yeni yeni kullanıyoruz ve eskisiyle çok ufak farklar var. Ralli de kilometrede 0.5 saniyeyi bırakın 0.1 saniye bile zor kazanılıyor. Ne kadar kolay telaffuz ediliyor bu rakamlar.

Umarım Türk pilotlar ile Dünya pilotlarını karşılaştırırken, biraz daha ince elenip sık dokunur gelecekteki yorumlarda…

Saygılar,

Yağız AVCI
www.yagizavci.com

Top