You are here
Home > WORLD > ERC > Magalhaes Madeira’da Yine Kazandı

Magalhaes Madeira’da Yine Kazandı

2012 Avrupa Ralli Şampiyonası’nın yedinci ayağı olan Rali Vinho Madeira’yı geçtiğimiz sene olduğu gibi bu senede ev sahibi pilot Bruno Magalhaes kazandı.

Bilindiği gibi yarış sezon başında IRC takviminde iken, mali sorunlar yüzünden takvimden çıkmış ve sadece ERC ayağı olarak kalmıştı.

Yarışın başında düşük kayıt listesi seyircilerin canını sıksa da Juho Hanninen’in start alması müthiş bir rekabetin olacağının sinyali idi.

Yarışın ilk etabına en iyi zamanla başlayan Hanninen hemen yerel isimlerle sıkı bir mücadele girerken üçüncü etapta iki lastiğini patlaması ile kaybettiği 50 saniye Finli pilotun yarışı kaybetmesine yol açtı demek doğru olur.

Bu olaydan sonra dokuz özel etabı kazansa da Magalhaes’e yetişemeyen Finli son etapta aracındaki elektrik arızasından dolayı on iki dakika kaybedince anca yedinci olarak finiş görebildi.

Madeira doğumlu olan Bruno Magalhaes ise baştan sona temposunu hiç düşürmeyerek, Peugeot 207 S2000 ile zafere uzanan isim oldu. Vatandaşı ve diğer bir 207 S2000 pilotu olan Vitor Sa ise 12.6 saniye ardından ikinci, Joao Magalhaes Lancer Evo X ile podyumun son basamağına çıktı.

Yarışı kazanan Portekizli, “Müthiş bir haftasonu idi. Bütün sezon işsiz olarak yarışlardan uzak kaldıktan sonra, bana bu şansın verilmesi ve kazanabilmek müthiş. Sponsorlarıma ve Delta Takımı’na çok teşekkür ediyorum.” derken yarışın ikincisi Vitor Sa, “Sonuctan çok memnunuz. Yarışa iyi başlayamadık. Sonrada farkı kapatmak imkansız hale geldi Bruno müthiş hızlı ve tempolu idi. Bir noktadan sonra sadece podyumda olmak istedik. Aracımız müthişti.” dedi.

Yarışın ardından şanssız isim Juho Hanninen ise, “Bu haftasonu şans bizden yana değildi. Çok hızlı başladık ama üçüncü etapta patlayan iki lastik ve kaybettiğimiz zaman bizi zirveden uzaklaştırdı. Son etapta yaşadığımız sorun ise oldukça ilginç oldu. Bruno’yu tebrik ediyorum. Çok hızlı bir pilot” dedi.

Juho Hanninen bu sonuçtan sonra Avrupa Ralli Şampiyonasını liderliğini açık ara devam ettirirken, ekipler bir sonraki mücadele için aynı zamanda IRC ayağı olan Barum Zlin Çek Rallisi’nde Ağustos ayında bir araya gelecekler.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top